Seilkurs

Havseilingskurs til Skagen

Havseilingskurs Fra Vestfold til Skagen, med retur langs Svenskekysten*

Vårt havseilingskurs er lagt opp for deg som har tatt et av våre seilkurs for nybegynnere, ICC Day Skipper kurs, eller som allerede har en del erfaring fra seilbåt og som ønsker å få erfaring i langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Drømmer du om langtur i seilbåt, langs kysten og åpent hav, og kjenne på spenningen når man kommer til en ny havn, er dette kurset for deg.

Dette kurset er ment som et tillegg til våre andre kurs, slik at man får nødvendig erfaring i å ferdes på havet og langs kysten, i trygge og kontrollerte omgivelser.

Kurset bygger fint på våre nybegynnerkurs, mannskapskurs, og ICC Day skipper kurs, og er med å bygge nødvendig seilerfaring for langturseilas langs kysten og på åpent hav.

Kurset går over 4 dager. Vi overnatter i båten, spiser i båten når vi er underveis, og i de havnene vi kommer til.

Poenget med dette kurset er en kombinasjon av langseilas, kystseilas og hygge i havn. Så lenge vær og andre forhold tillater det starter turen med en nattseilas til Skagen, hvor vi går i vaktlag. Vi får da en hel ettermiddag og kveld i Skagen med fokus på hygge. Dag 3 går vi over til Svenskekysten mot Smögen eller Väderöarna. Det blir god tid til kos i havn, før vi går tilbake til Melsomvik siste dag. Selve ruta på turen blir satt sammen rett før avgang hvor vi tar hensyn til vær, vind og andre forhold.

ICC: Kurset er annerledes fra ICC Day skipper ved at det er mindre fokus på å trene på å legge seg til og fra havn, ankring og innaskjærs-seilas, og mer fokus på de lange strekkene ute på sjøen, trening på å komme til havn fra havet og inn, håndtere vær, bølger, og nattseilas. Alle blir delt inn i vaktlag, hvor rutiner, navigasjon, utsikt, føring av loggbok og bestikk, samt nødvendige sikkerhetssjekk er en viktig del av vakten. Og ikke minst viktigheten av å lage mat og få nok hvile underveis. Dersom ICC er viktig for deg og du fortsatt har en del igjen før du er klar anbefaler vi vårt 5 dagers ICC Day Skipper kurs.

Dersom du allikevel tenker du er klar for å ta ICC etter dette kurset, eller bare trenger det lille ekstra for å ta ICC, si ifra så setter vi opp ekstra trening på dette før eller etter kurset sammen med ICC eksamen. Pris for ekstra opplæring på opp til 3 timer er 1000 kr. Da setter vi av tid til ICC eksamen etterpå.

Kursinnhold: navigasjon, meteorologi, planlegging, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, vaktlag, MOB, fortøyning og ankomst til havn. Vi tar også en opp spinnaker om været tillater.

Båtførerprøven: Alle som tar våre seilkurs fårvåre nettkurs til båtførerprøven inkludert i kurset. I tillegg til våre 2 dagers nybegynnerkurs og 5 dagers kurs, er båtførerprøven den beste måten å forberede deg til kurset. Du kan lese mer om vårt nettkurs her.

Forkunnskap: Du må minst ha tatt vårt 2 dagers seilkurs for nybegynnere, eller ha nok erfaring som tilsvarer dette.

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson.

Mål: Å få erfaring av å være på langtur, kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, og på sikt kunne være skipper på egen- eller leid båt. Kan brukes som erfaringsbygger og vil være en viktig del av dine forberedelse til ICC praktisk utsjekk.

Mat og drikke: Mat ombord er inkludert i prisen. Vi spiser middager i land. Mat i land betaler alle for seg. Havneavgift og andre driftsrelaterte kostnader er inkludert i prisen. Husk å si fra i god tid dersom du/dere har spesielle dietter vi trenger å ta hensyn til. Det er lov å komme med ønsker og forslag og ønsker.

Overnatting: Overnatting gjør vi i seilbåten. Våre båter har minst 3 dobble lugarer, og dere deler lugar med en av de andre deltagerne på kurset. Dersom du er meldt på sammen med en annen person deler dere normalt lugar. Det er ikke mulig å reservere seg fra å dele lugar. Om du ønsker å dele lugar med andre på kurset send oss gjerne en mld om det, eller andre ting vi bør ta hensyn til. Så langt det er mulig prøver vi å matche gutter og gutter, og jenter og jenter. Vi har puter og laken til alle ombord.

Havseilingskurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, nybegynnerkurs, Kompetent Mannskap, ICC Day Skipper kurset og ICC praktisk utsjekk.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen for tiden vi er borte. Ta alltid med ull innerst, og vind og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar det med deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str.). De koster 500 kr å leie for en langhelg. Leie vippses til #88198 Sail On AS.

Vester: Vi har redningsvester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra Solnes Båtforening* pir 5, Solnesveien 100, 3159 Melsomvik. Parker før bommen. Melsomvik ligger sentralt til i Vestfold, 15 minutter med bil fra Sandefjord eller Tønsberg, med god buss og togforbindelse.

*Noen kurs vil kunne skje med utgangspunkt fra andre havner i Vestfold som Holmestrand, Horten og Kjøpmannskjær på Nøtterøy, rett før Vrengenbrua over til Tjøme i Færder. Dersom utgangspunkt for kurset endrer seg får du beskjed så raskt vi vet dette, samt en notis på denne siden.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

Betaling: Du betaler for kurset med kort eller VIPPS når du melder deg på.

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 94 00 21 01 eller epost kurs@sailon.no

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

*Din tilgang til nettkurset til båtførerprøven skal gå automatisk, og du skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekk dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer i gang med kurset.

*Vi tar forbehold på å gjennomføre kurset ved for få påmeldte, ekstremvær eller andre uforutsette grunner. Da blir du tilbudt å flytte over til samme kurs en annen dato eller pengene tilbake. I så tilfelle vil vi ta kontakt med deg så rask vi vet dette for å finne en god løsning.

Arrangementet er ferdig.

Dato

17 - 20/05/24
Utløpt!

Tid

18:00 - 16:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 17 - 20/05/24
  • Tidspunkt 12:00 - 10:00

Kostnad

kr9 990

Etiketter

Erfaren,
Viderekommen

Sted

Solnes Båtforening
Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.