ICC

Kort og konsist

Kort og konsist er ICC en internasjonal standard som beviser teoretisk og praktisk kompetanse i navigering av fritidsbåter. ICC står derfor for "International Certificate of Competency."

Vi hos SailOn tilbyr både den teoretiske og praktiske prøven som kreves for å tilegne seg ICC sertfikatet.

Seilkurs
Færderseilasen

Hva er ICC?

Norge har blitt medlem i et internasjonal system som setter en internasjonal standard for kompetansen som er påkrevd for navigering av en fritidsbåt. Systemet gjør det lettere å dokumentere kunnskapen og praktiske erfaringen for å navigering av fritidsbåter ut på havet. ICC er derfor anerkjent av alle land som er medlem av ICC systemet.

Per dags dato er det: Østerrike, Hviterussland, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Finland, Tyskland, Norge, Ungarn, Irland, Litauen, Luxemburg, Nederland, Romania, Serbia, Slovakia, Sveits and Storbritannia.

Hvem er ICC for?

Grunnen til at Norge ble medlem i ICC systemet er på grunn av at det er en økt antall nordmenn som drar til andre europeiske land for å leie båter. Det førte til at Norge må tilby en lettere måte for nordmenn å bevise sin kunnskap både teoretisk og praktisk i navigering av fritidsbåter.

Det er nå mulig ved å ha en ICC Sertifikat.

_KAP3230

Teoretiske Prøven

Den første av de to prøvene er den teoretiske prøven, som er bedre kjent som båtførerprøven. Båtførerprøven er den samme prøven som alle i Norge trenger for å kunne lovlig navigere fritidsbåt i norsk farvann.

Her går vi gjennom mange forskjellige, men viktige temaer innenfor båt navigasjon. Det kan være ting som hav regler, lesing av kart, sjøveisregler, sjømerker, sikkerhet, og mye mer.

SailOn tilbyr dette som en nettkurs som du kan finne her.

Nettkurset inneholder alle temaene du trenger for å kunne bestå båtførerprøven, quizzer og en øvelse eksamen som du kan ta før du tar den ekte båtførerprøven.

I tillegg til dette så har vi en eksamensforberedende kurs som inneholder gjennomgang av ekstra viktige temaer, med selve båtførerprøven på slutten. Her tilrettelegger vi alt du trenger for prøven.

Praktiske Prøven

Den andre av disse to prøvene er den praktiske prøven. Her tar du det du har lært i teoretiske delen og viser til en instruktør at du kan ta det du har lært teoretisk og implementere det i praksis.

Eksempler på dette er brannslukning, mannoverbord, generell båt kunnskap, vedlikehold av fremdriftsmaskineri, tilltak ved kollisjon eller støt, anker festing, navigering av båt i begrenset område. Du kan finne den fullstendige listen her.

Målet er at du skal vise at du er trygg på havet og vet hva du må gjøre når ting går ikke som planlagt. Du kan godt tenke på praktiske prøven som oppkjøring delen av bil sertifikatet.

SailOn tilbyr både ICC praktisk kurs og ICC praktisk prøven som du kan finne her.

 

 

Tenkt å ta ICC? Her er en sjekkliste.

  1. Båtførerprøven. Dette er den teoretiske prøven.
  2. Praktiskeprøven. Det er også kjent som en ICC utsjekk
  3. Egenerklæring om helse. Dette fyller du på selve søknaden som du finner her.

Har du spørsmål, eller trenger veiledning i denne prosessen ikke nøl med å ta kontakt, så kan vi hjelpe deg å få fullført det du trenger. Vi kan tilrettelegge ICC kurs, alle prøvene og alt annet du trenger.

_KAP3228