Mannskapskurs – 2 dagers seilkurs for nybegynnere + gratis tilgang til båtførerprøven nettkurs

Introkurs – 2 dagers seilkurs for nybegynnere + gratis tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven*

Det skal være lett å komme igang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre. Derfor tilbyr vi nå også gratis tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven dersom du ikke allerede har tilgang til dette..

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Båtførerprøven: Full tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven (kun på norsk). For mer informasjon om nettkurset kan du lese mere her.

Mål: Å kunne føre båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, håndtere seil, fortøye båt, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Vi anbefaler Kompetent Mannskap fra Exlibris Skipperens Håndbøker. Denner er dessverre gått ut av produksjon på norsk, men den engelske utgaven RYA Competent Crew kan bestilles på nett.

Mat og drikke: Ta med matpakke og drikke til lunsj. Kaffe og noe å bite i har vi i båten.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen. Tidlig i sesongen gjelder ull innerst, og vind og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar de tmed deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str). De koster 250 kr å leie for en helg.

Vester: Vi har oppblåsbare vester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra Solnes Båtforening pir 5, Solnesveien 100, 3159 Melsomvik. Parker før bommen. Melsomvik ligger sentralt til i Vestfold, 15 minutter med bil fra Sandefjord eller Tønsberg, med god buss og togforbindelse.

Nybegynnerkurset inngår i en større pakke med Båtførerprøven. De neste naturlige stegene er vårt havseilingskurs og 5 dagers ICC Day Skipperkurs og ICC praktisk utsjekk (eksamen). Dette kurset passer som hånd i hanske med praktisk opplæring til båtføreprøven, derfor tilbyr vi det nå som en integrert del av kurset, slik at du blir mest mulig kompetent til å føre båt.

Selv om dette er et seilkurs, er det vel så mye også en praktisk forberedelse til båtførerprøven. Vi tror at kombinasjonen praktisk læring og teori via nettkurs gir den beste og rimeligste læringen til deg som ønsker å være trygg på sjøen. Derfor vil dette kurset også fungere bra for deg som også bare er ute etter et praktisk kurs for motorbåt. Du får bare seilingen med på kjøpet. Og hvem vet, kanskje du finner ut at du liker seiling også.

Det er maks 6 plasser på disse kursene. Det er ikke overnatting på disse turene, så vi begynner og slutter i samme havn begge dager. Men dersom du kommer langveisfra er det bare å si ifra i forkant så kan du sove over i båten uten noe ekstra.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

 

CORONA

Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Du må forholde deg til myndighetenes regler for karantene og testing. I tillegg ber vi om at du ikke møter opp dersom du har:
1. Har deltakeren luftveissymptomer for forkjølelese, influensa eller andre covid symtopmer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 3 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 5 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du må svare ja på et av disse spørsmålene ta kontakt med oss.

Vi kan stille krav til at du har tested deg i forkan av kurset med PCR eller hurtigtest, eller begge deler. Det kan blir stilt krav om koronapass.

Dersom du er i utsatt gruppe for korona eller ikke  er vaksinert er det også kanskje lurt å vente med å komme på kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde god avstand, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Siden dette er en uteaktivitet, er det mindre sannsynlighet for overføring av smitte.

Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i. Du kan bli bedt om å bruke minnbind under kurset.

 

Små endringer i tider. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning.

 

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

 

*Din tilgang til nettkurset skal gå automatisk, og skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekke dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer det igang med kurset.

Timeplan

2 dagers seilkurs

10 - 1700
lørdag
10 - 1700
søndag

Meld deg på

Hele Kurset 3990 NOK

Mannskapskurs i seiling + nettkurs til båtførerprøven Det blir sendt ut informasjon om begge kursene til din epost. Detaljert informasjon om kurset blir sendt ut noen dager før kurset. Ta kontakt dersom du ikke har fått tilgangen du skal ha til nettkurset, eller om det er noe du lurer på.

Tilgjengelig Billetter: 6
Hele Kurset billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.
Stikkord: ,

Dato

14 - 15/05/22

Tid

10:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 14 - 15/05/22
  • Tidspunkt 04:00 - 11:00

Kostnad

kr3 990

Etiketter

Nybegynner
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
99612695
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no
Registrere

Foredragsholder

Neste Forekomst