Mannskapskurs – 2 dagers seilkurs for nybegynnere

En introduksjon til seiling for alle som ønsker å lære godt sjømannskap, håndtering av båt og seiling.

Det skal være lett å komme i gang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre. Derfor tilbyr vi nå også gratis tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven dersom du ikke allerede har tilgang til dette.

Hvem er kurset for? Dette seilskurset er for deg som er helt eller nesten ny til seiling og båt, og/eller har lyst på en praktisk innføring i båt som en del av båtførerprøve.

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Varighet: Kurset går over 14-15 timer. I helgene går det over 2 dager fra kl.10-1700 begge dager. I ukedagene går det fra kl 17-22 over 3 dager.

Båtførerprøven: Full tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven (kun på norsk). For mer informasjon om nettkurset kan du lese mer her.

Mål: Å kunne føre båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, håndtere seil, fortøye båt, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson. I tillegg anbefales den engelske RYA ICC Handbook.

Mat og drikke: Ta med matpakke og drikke til lunsj. Kaffe og noe å bite i har vi i båten.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen. Tidlig i sesongen gjelder ull innerst, og vind- og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar det med deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str.). Det koster 250 kr å leie for en helg.

Vester: Vi har redningsvester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra hovedsakelig fra Solnes Båthavn. Solnesveien 1, pir 5 plass 19.

Solnes ligger i Melsomvik, midt mellom Tønsberg og Sandefjord, og kort avstand fra E18 med avkjørsel fra Sørby i Stokke. Noen kurs vil kunne skje med utgangspunkt fra andre havner i Vestfold som Holmestrand, Horten og Kjøpmannskjær på Nøtterøy, rett før Vrengenbrua over til Tjøme i Færder. Dersom utgangspunkt for kurset endrer seg får du beskjed så raskt vi vet dette, samt en notis på denne siden.

Nybegynnerkurset inngår i en større pakke med Båtførerprøven. De neste naturlige stegene er vårt havseilingskurs og 5 dagers ICC Day Skipperkurs og ICC praktisk utsjekk (eksamen). Vi setter også opp ett 7 dagers kurs i sommer som kombinerer vårt 5 dagers kurs og havseilingskurs. Dette kurset passer som hånd i hanske med praktisk opplæring til båtførerprøven, derfor tilbyr vi det nå som en integrert del av kurset, slik at du blir mest mulig kompetent til å føre båt.

Selv om dette er et seilkurs, er det vel så mye også en praktisk forberedelse til båtførerprøven. Vi tror at kombinasjonen praktisk læring og teori via nettkurs gir den beste og rimeligste læringen til deg som ønsker å være trygg på sjøen. Derfor vil dette kurset også fungere bra for deg som også bare er ute etter et praktisk kurs for motorbåt. Du får bare seilingen med på kjøpet. Og hvem vet, kanskje du finner ut at du liker seiling også.

Det er maks 6 plasser på disse kursene. Det er ikke overnatting på disse turene, så vi begynner og slutter i samme havn begge dager. Men dersom du kommer langveisfra er det bare å si ifra i forkant så kan du sove over i båten uten noe ekstra.

 

Betaling: Du betaler for kurset med kort eller vipps når du melder deg på.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

*Dersom du av ulike grunner ikke har anledning til å være med et kurs du har meldt deg på. Ta kontakt med oss så tidlig som mulig så ser vi om vi finner en god løsning for deg.

 

Vi tar forbehold på å gjennomføre kurset ved for få påmeldte, ekstremvær eller andre uforutsette grunner. Da blir du tilbudt å flytte over samme kurs en annen dato eller pengene tilbake. I så tilfelle vil vi ta kontakt med deg så rask vi vet dette for å finne en god løsning.

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

2 dagers seilkurs

10 - 1700
lørdag
10 - 1700
søndag
Stikkord: , ,

Dato

24 - 25/06/23
Utløpt!

Tid

10:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 24 - 25/06/23
  • Tidspunkt 04:00 - 11:00

Kostnad

kr4 990

Etiketter

Nybegynner
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholder

Neste Forekomst