Seilkurs

Havseilingskurs med havseiling og kystseilas + båtførerprøven nettkurs

Havseilingskurs Fra Vestfold til Skagen, med retur langs Svenkekysten*

Vårt havseilingskurs er lagt opp for deg som har tatt et av våre seilkurs for nybegynnere, ICC Day Skipper kurs, eller som allerede har en del erfaring fra seilbåt og som ønsker å få erfaring i langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Drømmer du om langtur i seilbåt, langs kysten og åpent hav, og kjenne på spenningen når man kommer til en ny havn, er dette kurset for deg.

Dette kurset er ment som et tillegg til våre andre kurs, slik at man får nødvendig erfaring i å ferdes på havet og langs kysten, i trygge og kontrollerte omgivelser.

Kurset bygger fint på våres nybegynnerkurs, mannskaps kurs, og ICC Day skipper kurs, og er med å bygge nødvendig seilerfaring for langturseilas langs kyrsten og på åpent hav.

Kurset går over 3-4 dager. Vi overnatter i båten, spiser i båten når vi er underveis, og i de havnene vi kommer til. Kurset har maks 5 deltagere.

Poenget med dette kurset er en kombinasjon av langeseilas, kystseilas og hygge i havn. Så lenge vær og andre forhold tillater starterturen med en nattseilas til Skagen, hvor vi går i vaktlag. Vi får da en hel ettermiddag og kveld i Skagen med fokus på hygge. Dag 3 går vi over til Svenskekysten mot Smøgen, eller Vederøerna. Det blir god tid til kos i havn, før vi går tilbake til Melsomvik siste dag. Selve ruta på på turen blir satt sammen rett før avgang hvor vi tar hensyn til vær, vind og andre forhold. Det betyr at nå som det er koronasmitte, kan Sverige og Danmark bli byttet ut med lokasjoner langs særlandet og Norskekysten.

Kurset er annerledes fra ICC Day skipper at det er mindre fokus på å trene på å legge seg til og fra havn, ankring og innaskjørsseilas, og mer fokus på de lange strekkene ute på sjøen, trening på å komme inn til havn fra havet og inn, håndtere vær, bølger, og nattseilas.

Kursinnhold: navigasjon, meteorologi, planlegging, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, vaktlag, MOB, fortøyning og ankomst til havn. Vi tar også en opp spinnaker om været tillater.

Båtførerprøven: Alle som tar våre seillkurs får gratis tilgang til våre nettkurs til båtførerprøven dersom du ikke allerede har den tilgangen. Dersom du ikke får dette automatisk på epost, ta kontakt etter å ha sjekket spamfilter og andre epostfilter, så ordner vi det for deg.

Forkunnskap: Du må minst ha tatt vårt seilkurs for nybegynnere, eller ha nok erfaring som tilsvarer dette.

Bok: Kompetent Mannskap og Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – disse er ikke lenger å få tak i på norsk, men de engelske utgavene fra RYA kan bestilles på nett.

Mål: Å få erfaring av å være på langtur, kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, og på sikt kunne være skipper på egen- eller leid båt. Kan brukes som erfaringsbygger og vil være en viktig del av dine forberedelse til ICC eksamen.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter på antall deltager. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 700-900 kr.

Vi har anledning til å kjøre ett  eller 2 ICC praktiske utsjekk siste dag, eller etter avtale siden dersom du er klar for det. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

Havseilingskurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, nybegynnerkurs, Kompetent Mannskap, ICC Day Skipper kurset og ICC praktisk utsjekk.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen for tiden vi er borte. Ta alltid med ull innerst, og vind og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar de tmed deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str). De koster 400 kr å leie for en langhelg.

Vester: Vi har oppblåsbare vester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra Solnes Båtforening pir 5, Solnesveien 100, 3159 Melsomvik. Parker før bommen. Melsomvik ligger sentralt til i Vestfold, 15 minutter med bil fra Sandefjord eller Tønsberg, med god buss og togforbindelse.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

 

CORONA

Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Du må forholde deg til myndighetenes regler for karantene og testing. I tillegg ber vi om at du ikke møter opp dersom du har:
1. Har deltakeren luftveissymptomer for forkjølelese, influensa eller andre covid symtopmer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 3 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 5 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du må svare ja på et av disse spørsmålene ta kontakt med oss.

Vi kan stille krav til at du har tested deg i forkan av kurset med PCR eller hurtigtest, eller begge deler. Det kan blir stilt krav om koronapass.

Dersom du er i utsatt gruppe for korona eller ikke  er vaksinert er det også kanskje lurt å vente med å komme på kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde god avstand, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Siden dette er en uteaktivitet, er det mindre sannsynlighet for overføring av smitte.

Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i. Du kan bli bedt om å bruke minnbind under kurset.

 

Små endringer i tider. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning.

 

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

 

*Din tilgang til nettkurset skal gå automatisk, og skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekke dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer det igang med kurset.

 

Meld deg på

Havseilingskurs 5 990,- kr

Velkommen til havseilingskurs med Sail On. Det er viktig at du leser informasjonen om kurset nøyet før du kommer. Denne informasjonen kommer i en separat epost, og du skal ha den innen kort tid etter at du har bestilt. Dersom du ikke ser at du har fått den, er det viktig at du sjekker spamfiltere, eller andre oppdateringsfilter. Dersom det ikke er der, si ifra så skal vi få sendt dette ut til deg.

Tilgjengelig Billetter: 5
Havseilingskurs billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.

Dato

03 - 06/06/22

Tid

17:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 03 - 06/06/22
  • Tidspunkt 11:00 - 11:00

Kostnad

kr5 990
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
99612695
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no
Registrere

Neste Forekomst

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.