Seilkurs

Havseilingskurs

Havseilingskurs Fra Vestfold til Skagen, med retur langs Svenkekysten

Vårt havseilingskurs er i utgangspunktet lagt opp til for deg som har tatt et av våre seilkurs for nybegynnere, ICC Day Skipper kurs, eller som allerede har noe erfaring fra seilbåt og som ønsker å få erfaring i langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Drømmer du om langtur i seilbåt, langs kysten og åpent hav, og kjenne på spenningen når man kommer til en ny havn, er dette kurset for deg.

Dette kurset er ment som et tillegg til våre andre kurs, slik at man får nødvendig erfaring i å ferdes på havet og langs kysten, i trygge og kontrollerte omgivelser.

Kurset bygger fint på våres nybegynnerkurs, mannskaps kurs, og ICC Day skipper kurs, og er med å bygge nødvendig seilerfaring for langturseilas.

Kurset går over 3-5 dager. Vi overnatter i båten, spiser i båten når vi er underveis, og i de havnene vi kommer til. Kurset har maks 5 deltagere.

Poenget med dette kurset er en kombinasjon av langeseilas og hygge i havn. Så lenge vær og andre forhold tillater starterturen med en nattseilas til Skagen, hvor vi går i vaktlag. Vi får da en hel ettermiddag og kveld i Skagen med fokus på hygge. Dag 3 går vi over til Svenskekysten mot Smøgen, eller Vederøerna. Det blir god tid til kos i havn, før vi går tilbake til Melsomvik siste dag. Selve ruta på på turen blir satt sammen rett før avgang hvor vi tar hensyn til vær, vind og andre forhold. Det betyr at nå som det er koronasmitte, kan Sverige og Danmark bli byttet ut med lokasjoner langs Norskekysten.

Kursinnhold: navigasjon, meteorologi, planlegging, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, vaktlag, MOB, fortøyning og ankomst til havn. Vi tar også en opp spinnaker om været tillater.

Forkunnskap: Det er en fordel om du har noe seilerfaring fra tidligere, helst tilsvarende vårt 15 timers/2 dagers “Introduksjon til seiling”, men det er ikke ett krav.

Bok: Kompetent Mannskap og Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – disse er ikke lenger å få tak i på norsk, men de engelske utganvene fra RYA kan bestilles på nett.

Mål: Å få erfaring av å være på langtur, kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, og på sikt kunne være skipper på egen- eller leid båt. Kan brukes som del-forberedelse til ICC eksamen.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter på antall deltager. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 6-700 kr.

Vi har anledning til å kjøre ett par ICC praktiske utsjekk siste dag, eller etter avtale siden. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

Havseilingskurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, nybegynnerkurs, Kompetent Mannskap, ICC Day Skipper kurset og ICC praktisk utsjekk.

Corona og godt smittevern

Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Kurset og eksamen har begrenset med plasser da vi må holde 1 meter avstand til alle rundt oss, og det er satt til maks 5 personer.

Du må kunne svare nei på disse spørsmålene 10 dager i forkant av og på kursdagen:
1. Har deltakeren luftveissymptomer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 10 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 10 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du er i utsatt gruppe for korona er det også kanskje lurt å vente med å komme kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak. All den tid det er lagt opp til overnatting ogmatlaging ombord i båten, og at du vil måtte dele lugar med en annen person. Det er derfor viktig at du er innstilt på dette, og tar alle forholdsregler i forkant så det ikke blir tatt med noen smitte ombord.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde 1 meter avstand i korte perioder, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Vi må alle prøve å holde minst 1 meter fra hverandre med mindre man bor sammen. Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i.

Vi tar forbehold om små endringer i tider. Vi tar også forbehold om at det er smittevernmessig forsvarlig å avholde kurs, og mtp været så tidlig på året. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning. Du kan også selv be om å bli flyttet til en annen kursdato så lenge det er 1 uke igjen før kurset, eller ved sykdom. Ta kontakt så tidlig som mulig, så finner vi en god løsning for deg.

Meld deg på

Havseilingskurs 4 990,- kr

Velkommen til havseilingskurs med Sail On. Det er viktig at du leser informasjonen om kurset nøyet før du kommer. Denne informasjonen kommer i en separat epost, og du skal ha den innen kort tid etter at du har bestilt. Dersom du ikke ser at du har fått den, er det viktig at du sjekker spamfiltere, eller andre oppdateringsfilter. Dersom det ikke er der, si ifra så skal vi få sendt dette ut til deg.

Tilgjengelig Billetter: 5
Havseilingskurs billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.

Dato

21 - 24/05/21

Tid

17:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 21 - 24/05/21
  • Tidspunkt 11:00 - 11:00

Kostnad

kr4 990

Etiketter

Viderekommen

Sted

Vestfold Maritim Brygge
Magasinveien 3, 3159 Melsomvik
Nettsted
http://www.sailon.no

Arrangør

Sail On AS
Telefon
99612695
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no
Registrere

Foredragsholdere

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.