Båtførerprøven Vallø Båtforening

Velkommen til kurs i båtførerprøven i samarbeid med Vallø Båtforening.

Hvem er kurset for: Vallø båtforening ønsker å ha et fokus mot ungodom og unge voksne mellom 15 og 30 år. Men kurset er åpent for alle som ønsker og trenger båtførerprøven uansett alder over 14 år.

Båtførerprøven er satt opp med undervisning over 2 kvelder med 1 uke mellom hver kveld. Kurset er lagt opp slik at dere i tillegg må jobbe dere gjennom nettkurset som dere får tilgang til når dere melder dere på. Dette hybridkurset kombinerer det beste fra nettkurs og det beste fra klasseromskurs. Kurset kommer i 4 deler som til sammen danner en komplett læringsopplevelse slik at du har best mulig forutsetninger for å bestå båtførerprøven.

Kurset er delt opp i 4 deler:

  1. 1.kursdag fra kl 16:30-21:30 i Vallø Båtforening sine lokaler. Her går vi gjennom pensumet.
  2. Du har 7 dager på deg til å jobbe gjennom hele nettkurset som tar fra 8-12 timer, med undervisning, quizer og oppgaver.
  3. 2.kursdag fra kl. 16:30-19:30 i Vallø Båtforening sine lokaler. Her går vi grundig gjennom alt som er vanskelig og spesielt viktig i pensumet til båtførerprøven, og tar oss tid til viktige spørsmål du måtte ha til pensumet.
  4. Eksamen avholdes siste kursdag kl. 20:00-21:30

Hva koster kurset?

  1. Du betaler 1 290/1790,- kr for kurset ved påmelding via VIPPS.
  2. For dere som er medlem/brukere i båtforeningen loddes ut en 16 fots båtplass i premie til de som blir med på kurset
  3. Du er selv ansvarlig for å registrerer deg opp til eksamen via www.båtførerregisteret.no samt betale eksamensgebyret på 874,- kr før du tar eksamen.

Klasseromsundervisning: Dagene i klasserommet dekker det som er vanskelig og spesielt viktig til båtførerprøven. I tillegg dekker nettkurset hele pensumet grundig med spørsmål og oppgaver til hvert kapittel. Siste kursdag tar vi tar oss god tid til spørsmål du måtte ha fra nettkurset. Skriv gjerne ned spørsmålene dine underveis i nettkurset slik at du er sikker på at vi får med oss alt.

Nettkurset: Når du bestiller kurset oppettes en konto hos oss med VIPPS login. Du logger deg inn med VIPPS eller eposten du brukte når du bestilte kurset, samt passordet du lagde. Du kan lese mer om nettkurset her. Du må gjerne jobbe deg gjennom nettkurset før første kursdag, og du må ha jobbet deg grundig gjennom hele nettkurset, inkludert alle spørsmål og oppgaver før 2.kursdag. Dette vil ta fra 8-12 timer, så sett av god tid til dette. Begynn gjerne på nettkurset med en gang.

Eksamen: Når vi er ferdig med klasseromskurset legger vi til rette for eksamen.  Selve eksamen tar inntil 1 time. Dersom du har krav på ekstra tid, ta med en legeerklæring på dette, så kan vi gi deg 20 minutter ekstra tid til eksamen. Du må si fra til oss før siste kursdag.

Det er ikke behov for noen ekstra kursbok da du får alt du trenger i dette kurset. Men dersom du ønsker en kursbok allikvel, anbefaler vi “Båtførerprøven i teori og praksis” som kan bestilles fra Engelsborg Media. Andre kursbøker på emnet fungerer også utmerket, så det er ikke behov for å kjøpe en ny bok om du allerede har en liggende, eller kjenner noen som har en eller finner en på et bibliotek.

Husk å møte uthvilt, forberedt og motivert til  kursdagene. Ta med egen matpakke, snacks og drikke om du trenger det, samt PC eller noe for å ta notater på og med, blyant og viskelær og egen kalkulator.

Før siste kursdag MÅ du registrere deg opp til eksamen på www.båtførerregisteret.no. Du MÅ betale eksamensgebyret på 874,- når du registrerer deg. Eksamensgebyret som går til Norsk Test kommer i tillegg til kurset. Du MÅ også laste opp ett godkjent bilde av deg selv, dette skal bli bildet på beviset ditt og må holde høy standard iht. politiets passfoto-mal. Husk å ta med gyldig ID (politiskilt, pass eller førerkort) som må vises før du kan ta eksamen.

For mer informasjon og vilkår se selve nettsiden for båtførerprøven. Pensumet til båtførerprøven finner du her.

Dersom du ikke består eksamen må du vente 14 dager og du må betale et kontinueringsgebyr til Norsk Test. Du har tilgang til nettkurset i opp til 1 år.

Ved å melde deg selv eller andre på kurset aksepterer du at påmeldingen er bindende.

Betaling: betal med VIPPS eller kort på ved å bestille nederst på denne siden. Velg riktig billett da det sjekkes opp mot de som er medlemmer og brukere av havna.

For andre kjøpsvilkår kan du les om dem her.

Deres kontakt i Vallø Båtforening er Arvid Brekke på 98901082 eller epost brearv@icloud.com.

Dersom det er noe du lurer på om selve kurset er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 94 00 21 01 eller epost kurs@sailon.no

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

Mandag 22.april

1615 - 1630
Oppmøte og registrering
møt opp i god tid for registrering
Høyttalere:
Haakon Seeberg
1630 - 2130
Undervisning
Vi jobber oss gjennom pensum
Høyttalere:
Haakon Seeberg

Sett av 10-12 timer til nettkurset + spørsmål og oppgaver

Onsdag 13.mars

1615 - 1630
Oppmøte
Møt opp i god tid
Høyttalere:
Haakon Seeberg
1630 - 1930
Undervisning
Vi går gjennom det som er vanskelig og spesielt viktig, og tar tid til spørsmål
Høyttalere:
Haakon Seeberg
1945 - 2000
Klargjøring til eksamen
forklaring og registrering
Høyttalere:
Haakon Seeberg
2000 - 2130
Eksamen
Båtførerprøven
Høyttalere:
Haakon Seeberg
Haakon Seeberg
Haakon Seeberg
Skipper og instruktør hos Sail On AS

Dato

22 - 29/04/24
Utløpt!

Tid

16:30 - 21:30

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 22 - 29/04/24
  • Tidspunkt 10:30 - 15:30

Kostnad

kr1 290

Mer info

Les mer

Etiketter

Nybegynner

Sted

Vallø Båtforening
Vallø Båtforening
Valløveien 145, 3150 Tolvsrød
Nettsted
https://www.vallobaatforening.no/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholder