Båtførerprøven for Politihøgskolen i Stavern

INFORMASJON

Båtførerprøven 2 dagers kurs på PHS i Stavern kombinerer det beste fra klasseromskurs og nettkurs. Kurset kommer i 5 deler som til sammen danner en komplett læringsopplevelse slik at du har best mulig forutsetninger for å bestå båtførerprøven. Første kursdag er onsdag 22.mars 2023 kl. 16:15 på PHS i Stavern. Undervisningen starter kl 16:30 og avsluttes kl 21:30. Andre kursdag er onsdag 29. mars kl 16:30-19:30 med eksamen fra 20:00. 

Hvem er kurset for? Kurset er lukket og kun for PHS studenter og ansatte, og deres familie og bekjente (forutsetter at man får komme inn på campus i følge med student eller ansatt).

Kurset er delt opp i 5 deler:

 1. 1.kursdag fra kl 16:30-21:30 i et auditorie/klasserom på PHS i Stavern. Her går vi gjennom pensumet.
 2. Du har 7 dager på deg til å jobbe gjennom hele nettkurset som tar fra 8-12 timer, med undervisning, quizer og oppgaver.
 3. Gratis tilgang til 250 spørsmål til pensum på maritimeksamen.no. På denne måten kan du teste deg selv etter nettkurset på det du kan, og holde kunnskapen ved like.
 4. 2.kursdag fra kl. 16:30-19:30 i et auditorium/klasserom på PHS i Stavern. Her går vi grundig gjennom alt som er vanskelig og spesielt viktig i pensumet til båtførerprøven, og tar oss tid til viktige spørsmål du måtte ha til pensumet.
 5. Eksamen avholdes siste kursdag kl. 20:00-21:30

Hva koster kurset for deg som er tilknyttet PHS ?

 1. Selve kurset koster 990,- kr.
 2. Du er selv ansvarlig for å registrerer deg opp til eksamen via www.båtførerregisteret.no samt betale eksamensgebyret på 837,- kr (2023 pris) før du tar eksamen.
 3. Totalt kommer kurs og eksamen på 1827,- kr

Klasseromsundervisning: Dagene i klasserommet dekker pensumet til båtførerprøven samt at vi går grundig gjennom det som er vanskelig og spesielt viktig, samt at vi tar oss god tid til spørsmål du måtte ha fra nettkurset. Skriv gjerne ned spørsmålene dine underveis i nettkurset slik at du er sikker på at vi får med oss alt.

Nettkurset: Når du bestiller kurset vil du i løpet av kort tid få tilgang til vårt nettkurs. Du logger deg inn med eposten du brukte når du bestilte kurset, samt passordet du lagde. Du kan lese mer om nettkurset her. Du må gjerne jobbe deg gjennom nettkurset før første kursdag, og vi anbefaler på det sterkeste at du jobber deg grundig gjennom hele nettkurset, inkludert alle spørsmål og oppgaver for 2.kursdag. Dette vil ta fra 8-12 timer, så sett av god tid til dette.. Begynn gjerne på nettkurset med en gang. I tillegg til nettkurset får du gratis tilgang til maritimeksamen.no hvor du får gratis tilgang til 250 spørsmål til pensum. Jobb deg gjennom disse de siste dagene før eksamen for å værebest mulig forberedt.

Eksamen: Når vi er ferdig med klasseromskurset legger vi til rette for eksamen.  Selve eksamen tar inntil 1 time. Dersom du har krav på ekstra tid, ta med en legeerklæring på dette, så kan vi gi deg 20 minutter ekstra tid til eksamen. Du må si fra til oss før siste kursdag.

Dersom du i tillegg til nettkurs og klasseromskurs ønsker en kursbok, anbefaler vi “Båtførerprøven i teori og praksis” som kan bestilles fra Engelsborg Media. Andre kursbøker på emnet fungerer også utmerket, så det er ikke behov for å kjøpe en ny bok om du allerede har en liggende. Vi har et par eksemplarer om det er noen som ønsker å kjøpe disse.

I tillegg anbefaler vi at du tester deg selv på maritimeksamen.no eller på engelsborgmedia.no både før, under og etter kurset som en del av dine forberedelser til eksamen.

Husk å møte uthvilt, forberedt og motivert til  kursdagene. Ta med egen matpakke, snacks og drikke om du trenger det, samt PC eller noe for å ta notater på og med, blyant og viskelær og egen kalkulator.

Før siste kursdag MÅ du registrere deg opp til eksamen på www.båtførerregisteret.no. Du MÅ betale eksamensgebyret på 837,- når du registrerer deg. Eksamensgebyret som går til Norsk Test kommer i tillegg til kurset. Du MÅ også laste opp ett godkjent bilde av deg selv, dette skal bli bildet på beviset ditt og må holde høy standard iht. politiets passfoto-mal. Husk å ta med gyldig ID (politiskilt, pass eller førerkort) som må vises før du kan ta eksamen.

For mer informasjon og vilkår se selve nettsiden for båtførerprøven. Pensumet til båtførerprøven finner du her.

Dersom du ikke består eksamen må du vente 14 dager og du må betale et kontinueringsgebyr til Norsk Test på 441,- kr. Vi vil alltid følge deg opp frem til du har bestått eksamen.

Ved å melde deg selv eller andre på kurset aksepterer du at påmeldingen er bindende. Dersom noe kommer i veien for å delta på kurset, si ifra så raskt som mulig så skal vi prøve å finne en god løsning.

Betaling: Du betaler for kurset med kort når du melder deg på. Din påmelding er bindende. Men si fra i god tid dersom du ikke har anledning til å delta så skal vi prøve å finne en god løsning for deg.

For andre kjøpsvilkår kan du les om dem her.

Vi har fått tilbakemelding på at booking/betaling ikke går igjennom. Dersom du også opplever dette, vennligst send din påmelding til oss på epost kurs@sailon.no så gjør vi dette manuelt og sender deg en vanlig faktura på epost. Du må da føre opp hvilke kurs og dato, ditt fulle navn, fødselsdato, mobil nr og adresse.

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 94 00 21 01 eller epost kurs@sailon.no

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

onsdag 22. mars

16:15 - 16:30
Ankomst og registrering
kom i god tid før undervisningen begynner
Høyttalere:
Haakon Seeberg
16:30 - 21:30
Undervisning
vi går gjennom pensum
Høyttalere:
Haakon Seeberg

Sett av 10-12 timer til nettkurset + spørsmål og oppgaver

onsdag 29. mars

16:15 - 16:30
ankomst og registrering
kom i god tid før undervisning begynner
Høyttalere:
Haakon Seeberg
16:30 - 19:30
Undervisning
Vi går gjennom det som er vanskelig og spesielt viktig, og tar tid til spørsmål
Høyttalere:
Haakon Seeberg
20:00 - 21:30
Eksamen
Båtførerprøven
Høyttalere:
Haakon Seeberg
Haakon Seeberg
Haakon Seeberg
Daglig leder og hoved instruktør hos Sail On AS
Stikkord:

Dato

22 - 29/03/23
Utløpt!

Tid

16:30 - 21:30

Lokal tid

 • Tidssone: America/New_York
 • Dato: 22 - 29/03/23
 • Tidspunkt 11:30 - 16:30

Kostnad

kr990

Mer info

Les mer

Etiketter

Nybegynner
PHS Stavern

Sted

PHS Stavern
Helgeroveien 9, 3290 Stavern
Nettsted
https://www.politihogskolen.no/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholder