Båtførerprøven for Politihøgskolen i Oslo

INFORMASJON

Båtførerprøven 2 dagers kurs på PHS i Oslo kombinerer det beste fra klasseromskurs og nettkurs. Kurset kommer i 5 deler som til sammen danner en komplett læringsopplevelse slik at du har best mulig forutsetninger for å bestå båtførerprøven. Første kursdag er 18.januar 2023 kl. 15:45 på PHS i Oslo. Undervisningen starter kl 13:00 og avsluttes kl 18:00. Andre kursdag er onsdag 25. januar kl 13:00-16:00 med eksamen fra 16:30. 

Hvem er kurset for? Kurset er lukket og kun for PHS studenter .

Kurset er delt opp i 5 deler:

 1. 1.kursdag fra kl 13:00-18:00 i et auditorie på PHS i Oslo. Her går vi gjennom pensumet.
 2. Du har 1 uke på deg til å jobbe gjennom hele nettkurset som tar fra 8-12 timer, med undervisning, quizer og oppgaver.
 3. Gratis tilgang til 250 spørsmål til pensum på maritimeksamen.no. På denne måten kan du teste deg selv etter nettkurset på det du kan, og holde kunnskapen ved like.
 4. 2.kursdag fra kl. 13:00-16:00 i et auditorium på PHS i Oslo. Her går vi grundig gjennom alt som er vanskelig og spesielt viktig i pensumet til båtførerprøven, og tar oss tid til viktige spørsmål du måtte ha til pensumet.
 5. Eksamen avholdes siste kursdag kl. 16:30-18:00

Hva koster kurset for deg som er PHS student?

 1. Selve kurset koster 990,- kr.
 2. Du er selv ansvarlig for å registrerer deg opp til eksamen via www.båtførerregisteret.no samt betale eksamensgebyret på 813,- kr (2022 pris) før du tar eksamen.
 3. Totalt kommer kurs og eksamen på 1803,- kr

Klasseromsundervisning: Dagene i klasserommet dekker pensumet til båtførerprøven samt at vi går grunding gjennom det som er vanskelig og spesielt viktig, samt at vi tar oss god tid til spørsmål du måtte ha fra nettkurset. Skriv gjerne ned spørsmålene dine underveis i nettkurset slik at du er sikker på at vi får med oss alt.

Nettkurset: Når du bestiller kurset vil du i løpet av kort tid få tilgang til vårt nettkurs. Du logger deg inn med eposten du brukte når du bestilte kurset, samt passordet du lagde. Du kan lese mer om nettkurset her. Du må gjerne jobbe deg gjennom nettkurset før første kursdag, og vi anbefaler på det sterkeste at du jobber deg grundig gjennom hele nettkurset, inkludert alle spørsmål og oppgaver for 2.kursdag. Dette vil ta fra 8-12 timer, så sett av god tid til dette.. Begynn gjerne på nettkurset med en gang. I tillegg til nettkurset får du gratis tilgang til maritimeksamen.no hvor du får gratis tilgang til 250 spørsmål til pensum. Jobb deg gjennom disse de siste dagene før eksamen for å være best mulig forberedt.

Eksamen: Når vi er ferdig med klasseromskurset legger vi til rette for eksamen.  Selve eksamen tar inntil 1 time. Dersom du har krav på ekstra tid, ta med en legeerklæring på dette, så kan vi gi deg 20 minutter ekstra tid til eksamen. Du må si fra til oss før siste kursdag.

Dersom du i tillegg til nettkurs og klasseromskurs ønsker en kursbok, anbefaler vi “Båtførerprøven i teori og praksis” som kan bestilles fra Engelsborg Media. Andre kursbøker på emnet fungerer også utmerket, så det er ikke behov for å kjøpe en ny bok om du allerede har en liggende.

I tillegg anbefaler vi at du tester deg selv på maritimeksamen.no eller på engelsborgmedia.no både før, under og etter kurset som en del av dine forberedelser til eksamen.

Husk å møte uthvilt, forberedt og motivert til  kursdagene. Ta med egen matpakke, snacks og drikke om du trenger det, samt PC eller noe for å ta notater på og med, blyant og viskelær og egen kalkulator.

Før siste kursdag MÅ du registrere deg opp til eksamen på www.båtførerregisteret.no. Du MÅ betale eksamensgebyret på 813,- når du registrerer deg. Eksamensgebyret som går til Norsk Test kommer i tillegg til kurset. Du MÅ også laste opp ett godkjent bilde av deg selv, dette skal bli bildet på beviset ditt og må holde høy standard iht. politiets passfoto-mal. Husk å ta med gyldig ID (politiskilt, pass eller førerkort) som må vises før du kan ta eksamen.

For mer informasjon og vilkår se selve nettsiden for båtførerprøven. Pensumet til båtførerprøven finner du her.

Dersom du ikke består eksamen må du vente 14 dager og du må betale et kontinueringsgebyr til Norsk Test på 428,- kr. Vi vil alltid følge deg opp frem til du har bestått eksamen.

Ved å melde deg selv eller andre på kurset aksepterer du at påmeldingen er bindende. Dersom noe kommer i veien for å delta på kurset, si ifra så raskt som mulig så skal vi prøve å finne en god løsning.

Betaling: Du betaler for kurset med kort når du melder deg på. Din påmelding er bindende. Men si fra i god tid dersom du ikke har aneledning til å delta så skal vi prøve å finne en god løsning for deg.

For andre kjøpsvilkår kan du les om dem her.

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 94 00 21 01 eller epost kurs@sailon.no

 

Dersom du av en eller annen grunn ikke får meldt deg på via vårt system er det mulig å melde deg på ved å sende en epost til oss på epost kurs@sailon.no så gjør vi dette manuelt og sender deg en vanlig faktura på epost. Du må da føre opp kurs og dato, ditt fulle navn, fødselsdato, mobil nr og adresse.

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

onsdag 18. januar

1245 - 1300
Ankomst og registrering
kom i god tid før undervisningen begynner
1300 - 1800
Undervisning
vi går gjennom pensum

Sett av 10-12 timer til nettkurset + spørsmål og oppgaver

onsdag 25. januar

1245 - 1300
ankomst og registrering
kom i god tid før undervisning begynner
1300 - 1600
Undervisning
Vi går gjennom det som er vanskelig og spesielt viktig, og tar tid til spørsmål
1630 - 1800
Eksamen
Båtførerprøven
Stikkord:

Dato

18 - 25/01/23
Utløpt!

Tid

13:00 - 18:00

Lokal tid

 • Tidssone: America/New_York
 • Dato: 18 - 25/01/23
 • Tidspunkt 07:00 - 12:00

Kostnad

kr990

Mer info

Les mer

Etiketter

Nybegynner

Sted

PHS Oslo
PHS Oslo
Slemdalsveien 5, 0369 Oslo
Kategori

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholdere