ICC Day skipper & Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere og viderekomne

Det skal være lett å komme i gang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.

Varighet: Kurset går over 5 dager, vi spiser og overnatter i båten, med 2-3 måltider i havn.

Hvem er kurset for? Dette seilskurset er delt inn i 2 deler; for deg som er helt eller nesten ny til seiling, eller for deg som allerede har en noe eller en del erfaring og ønsker å være skipper på egen båt, kunne leie seilbåt og hvor du strekker deg etter ICC – International Certificate of Competence. Du kan lese mer om ICC her.

ICC Day Skipper

Kursinnhold: ICC pensum som grunnleggende seilteori, navigasjon, kystseilas, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og planlegging av seilas.

Forkunnskap: Teori kunnskap opp til båtførerprøven-nivå, samt tidligere erfaring med seiling opp til minst mannskapskurs-nivå. Alle som skal ta ICC eksamen må ha bestått båtførerprøven før kurset.

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson. I tillegg anbefales den engelske RYA ICC Handbook.

Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Forbereder deltager aktivt til ICC eksamen og terper på alt som er pensum til dette.

Vi legger opp til ICC eksamen, også kaldt ICC praktisk utsjekk etter alle våre ICC skipperkurs eller kombikurs, eventuelt siste kursdag. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset. Når dere tar ICC eksamen som en del av seilkurset får dere 1000,- kr i rabatt på ICC eksamen som normalt koster 4 990,-kr. Deres pris blir da 3 990,-kr. Dette vippses til #88198 Sail On AS eller betales på annen måte i forkant av eksamen.

For å å ha fult utbytte av den viderekomne delen av kurset må du ha tatt båtførerprøven, alle som tar våre seilkurs får vårt nettkurs til båtførerprøven inludert i prisen på seilkurset. Og dersom du skal ta ICC eksamen etter endt kurs må båtførerprøven være bestått før du tar ICC eksamen.

ICC Day Skipper kurset  inngår i en større pakke med Båtførerprøven nettkurs og eksamen, 2 dagers nybegynnerkurs/kompetent mannskap, ICC Day Skipper kurset og  ICC praktisk utsjekk (eksamen). I tillegg kan man bygge videre erfaringen og kompetanse på vårt havseilingskurs til Skagen, og våre hav,kyst og ekspedisjonskurs. Nytt fra høsten 2024 blir mulighet for å ta D5L og D5LA som et kombinert nettkurs og samlinger.

 

Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere

Om du er helt ny til seiling eller allerede har en del erfaring kan våre “kompetent mannskap” for nybegynnere være løsningen. Kurset inneholder pensumet til vårt 2 dagers nybegynner kurs, samt mye mye mer, og for de som er ambisiøse og tar ting raskt vil dere komme opp til nivået til de som tar ICC skipperkurset. Kurset holdes sammen med de som tar ICC skipperkurset, det vil derfor være mulig å ta dette som ett kombikurs hvor man får begge deler.

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Mål: Å kunne føre båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, håndtere seil, fortøye båt, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson.

 

Annen nyttig informasjon

Båtførerprøven: Alle som tar våre seilkurs får gratis tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven til til en verdi av 990,- kr. Seilkurs sammen med båtførerprøven er en veldig god måte å lære seg alt du trenger for å komme i gang med båt, og bli trygg på sjøen. Du logger deg på nettkurset til båtførerprøven med vipps innlogging eller den eposten du registrerte hos oss ved påmelding.

Mat og drikke: Mat ombord er noe alle er med å tilbereder. Mat ombord er inkludert i prisen. Vi spiser middag i land 2-3 ganger ila kurset, mat i land betaler alle for seg. Havneavgift og andre driftsrelaterte kostnader er inkludert i prisen. Husk å si fra i god tid dersom du/dere har spesielle dietter vi trenger å ta hensyn til. Det er lov å komme med ønsker og forslag til middager og annet man ønsker seg til mat.

Overnatting: Overnatting gjør vi i seilbåten. Våre båter har minst 3 dobble lugarer, og dere deler lugar med en av de andre deltagerne på kurset. Dersom du er meldt på sammen med en annen person deler dere normalt lugar. Det er ikke mulig å reservere seg fra å dele lugar. Om du ønsker å dele lugar med andre på kurset send oss gjerne en mld om det, eller andre ting vi bør ta hensyn til. Så langt det er mulig prøver vi å matche gutter og gutter, og jenter og jenter. Vi har puter og laken til alle ombord, ta med egen sovespose/dyne.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen for tiden vi er borte. Ta alltid med ull innerst, og vind- og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar det med deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str.). De koster 600 kr å leie for hele kurset. Leie vippses til #88198 Sail On AS.

Vester: Vi har redningsvester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra Solnes Båtforening* pir 5, Solnesveien 100, 3159 Melsomvik. Parker før bommen. Melsomvik ligger sentralt til i Vestfold, 15 minutter med bil fra Sandefjord eller Tønsberg, med god buss og togforbindelse.

*Noen kurs vil kunne skje med utgangspunkt fra andre havner i Vestfold som Holmestrand, Horten og Kjøpmannskjær på Nøtterøy, rett før Vrengenbrua over til Tjøme i Færder. Dersom utgangspunkt for kurset endrer seg får du beskjed så raskt vi vet dette, samt en notis på denne siden.

** Kurset med start 3.juli er det mulig starter i Kristiansan, men det er ikke helt avklart. Så om du melder deg på dette kurset vennligst ta høyde for det.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

Betaling: Du betaler for kurset med kort eller VIPPS når du melder deg på.

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 94 00 21 01 eller epost kurs@sailon.no

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

*Din tilgang til nettkurset til båtførerprøven skal gå automatisk, og du skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekk dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer i gang med kurset.

*Vi tar forbehold på å gjennomføre kurset ved for få påmeldte, ekstremvær eller andre uforutsette grunner. Da blir du tilbudt å flytte over til samme kurs en annen dato eller pengene tilbake. I så tilfelle vil vi ta kontakt med deg så rask vi vet dette for å finne en god løsning.

Meld deg på

ICC Day Skipper
kr 12 490
Available Billetter: 5

Dette sporet er for deg som allered har tatt nybegynnerkurs i seiling eller allerede har en del efaring og ønsker å gå inn i skipperrollen, og som kanskje har som mål å ta ICC eksamen. Dersom du er i tvil om hva hvilke spor som er mest riktig for deg så skriver du bare det i en kommentar når du bestiller.

"ICC Day Skipper" billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.
Kompetent Mannskap
Kr 12 490
Available Billetter: 5

Dette sporet er for deg som er ny eller ganske ny til seiling og trenger som ønsker å være et kompetent mannskap. Det er også kurset for deg som etterhvert ønsker å gå videre og ta ICC, men trenger å komme i gang. Dette er et mer omfattende kurs enn vårt 2 dagers nybegynnerkurs. Dersom du er i tvil om hva hvilke spor som er mest riktig for deg så skriver du bare det i en kommentar når du bestiller.

"Kompetent Mannskap" billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.

Dato

03 - 07/07/24

Tid

13:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 03 - 07/07/24
  • Tidspunkt 07:00 - 11:00

Kostnad

kr12 490

Etiketter

Nybegynner,
Viderekommen

Sted

Solnes Båtforening
Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no
Registrere