ICC Day skipper & Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere og viderekomne + båtførerprøven nettkurs

Årets første kurs går over påske og går 1 dag lenger enn de andre kursene. Her får vi derfor ekstra god tid til nattnavigasjon, og mer tid å lære på.

 

Det skal være lett å komme igang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.

Varighet: Kurset går over 5 dager, vi spiser og overnatter i båten og har maks 5 deltagere.

ICC Day Skipper + båtførerprøven nettkurs*

Kursinnhold: ICC pensum som grunnleggende seilteori, navigasjon, kystseilas, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og planlegging av seilas.

Forkunnskap: Teori kunnskap opp til båtførerprøven nivå, samt tidligere erfaring med seiling opp til minst mannskapskurs nivå.

Bøker: Day Skipper og ICC fra Exlibris Skipperens Håndbøker – denne er utsolgt fra forlaget, men den engelske utgaven  Day Skipper og ICC Handbook fra RYA kan bestilles på nett

Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Forbereder deltager aktivt til ICC eksamen og terper på alt som er pensum til dette.

Vi legger opp til ICC eksamen, også kaldt ICC praktisk utsjekk etter alle våre ICC skipperkurs eller kombikurs, eventuelt siste kursdag. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

For å å ha fult utbytte av den viderekomne delen av kurset må du ha tatt båtførerprøven, derfor er nå nettkurset til båtførerprøven nå en et gratis tillegg til alle våres seilkurs. Og dersom du skal ta ICC eksamen etter endt kurs må båtførerprøven være bestått før du tar ICC eksamen. Dersom du ikke har båtførerprøven kan du ta den hos oss.

ICC Dayskipperkurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven,  ICC praktisk utsjekk (eksamen).

 

Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere + båtførerprøven nettkurs*

Om du er helt ny til seiling eller allerede har en del erfaring kan våre “kompetent mannskap” for nybegynnere være løsningen. Kurset inneholder pensumet til vårt 2 dagers nybegynner kurs, samt mye mye mer, og for de som er ambisiøse og tar ting raskt vil komme opp til nivået til de som tar ICC skipperkurset. Kurset holdes sammen med de som tar ICC skipperkurset, det vil derfor være mulig å ta dette som ett kombikurs hvor man får begge deler.

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Båtførerprøven: Full tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven (kun på norsk). For mer informasjon om nettkurset kan du lese mere her.

Mål: Å kunne føre båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, håndtere seil, fortøye båt, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Vi anbefaler Kompetent Mannskap fra Exlibris Skipperens Håndbøker. Denner er dessverre gått ut av produksjon på norsk, men den engelske utgaven RYA Competent Crew kan bestilles på nett.

 

Annen nyttig informasjon

*Båtførerprøven: Alle som tar våre seillkurs får gratis tilgang til våre nettkurs til båtførerprøven dersom du ikke allerede har den tilgangen. Dersom du ikke får dette automatisk på epost, ta kontakt etter å ha sjekket spamfilter og andre epostfilter, så ordner vi det for deg.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter på antall deltager. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 700-900 kr.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen for tiden vi er borte. Ta alltid med ull innerst, og vind og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar de tmed deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str). De koster 500 kr å leie for hele kurset.

Vester: Vi har oppblåsbare vester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra Solnes Båtforening pir 5, Solnesveien 100, 3159 Melsomvik. Parker før bommen. Melsomvik ligger sentralt til i Vestfold, 15 minutter med bil fra Sandefjord eller Tønsberg, med god buss og togforbindelse.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

 

CORONA

Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Du må forholde deg til myndighetenes regler for karantene og testing. I tillegg ber vi om at du ikke møter opp dersom du har:
1. Har deltakeren luftveissymptomer for forkjølelese, influensa eller andre covid symtopmer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 3 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 5 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du må svare ja på et av disse spørsmålene ta kontakt med oss.

Vi kan stille krav til at du har tested deg i forkan av kurset med PCR eller hurtigtest, eller begge deler. Det kan blir stilt krav om koronapass.

Dersom du er i utsatt gruppe for korona eller ikke  er vaksinert er det også kanskje lurt å vente med å komme på kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde god avstand, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Siden dette er en uteaktivitet, er det mindre sannsynlighet for overføring av smitte.

Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i. Du kan bli bedt om å bruke minnbind under kurset.

 

Små endringer i tider. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning.

 

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

 

*Din tilgang til nettkurset skal gå automatisk, og skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekke dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer det igang med kurset.

 

Meld deg på

ICC Day Skipper & Kompetent Mannskap 6 990,- kr

Du får mulighet til å velge spor i skjema under, samt at du kan legge til leie av seildress og ICC eksamen i hendlekurven når du skal sjekke ut.

Tilgjengelig Billetter: 1
ICC Day Skipper & Kompetent Mannskap billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.

Dato

13 - 18/04/22

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 13 - 18/04/22

Kostnad

kr6 990

Etiketter

Nybegynner,
Viderekommen
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
99612695
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no
Registrere

Foredragsholder

Neste Forekomst