ICC Day skipper & Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere og viderekomne

Det skal være lett å komme i gang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.

Varighet: Kurset går over 5 dager, vi spiser og overnatter i båten, med 2-3 måltider i havn.

Hvem er kurset for? Dette seilskurset er delt inn i 2 deler; for deg som er helt eller nesten ny til seiling og båt, eller for deg som allerede har en noe eller en del erfaring og ønsker å være skipper på egen båt, kunne leie seilbåt og hvor du strekker deg etter ICC – International Certificate of Competence. Du kan lese mer om ICC her.

ICC Day Skipper

Kursinnhold: ICC pensum som grunnleggende seilteori, navigasjon, kystseilas, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og planlegging av seilas.

Forkunnskap: Teori kunnskap opp til båtførerprøven-nivå, samt tidligere erfaring med seiling opp til minst mannskapskurs-nivå. Alle som skal ta ICC eksamen må ha bestått båtførerprøven før kurset.

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson. I tillegg anbefales den engelske RYA ICC Handbook.

Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Forbereder deltager aktivt til ICC eksamen og terper på alt som er pensum til dette.

Vi legger opp til ICC eksamen, også kaldt ICC praktisk utsjekk etter alle våre ICC skipperkurs eller kombikurs, eventuelt siste kursdag. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset. Når dere tar ICC eksamen som en del av seilkurset får dere 1000,- kr i rabatt på ICC eksamen som normalt koster 4 990,-kr. Deres pris blir da 3 990,-kr. Dette kan vippses eller dere blir fakturert etter kurset.

For å å ha fult utbytte av den viderekomne delen av kurset må du ha tatt båtførerprøven, alle som tar våre seilkurs får vårt nettkurs til båtførerprøven inludert i prisen på seilkurset. Og dersom du skal ta ICC eksamen etter endt kurs må båtførerprøven være bestått før du tar ICC eksamen. Dersom du ikke har avlagt og bestått båtførerprøven kan du ta den hos oss i forkant av kurset etter avtale og ved påmelding til våre ordinære båtførerprøven eksamensdatoer.

ICC Day Skipper kurset  inngår i en større pakke med Båtførerprøven nettkurs og eksamen, 2 dagers nybegynnerkurs/kompetent mannskap, ICC Day Skipper kurset og  ICC praktisk utsjekk (eksamen). I tillegg kan man bygge videre erfaringen og kompetanse på vårt havseilingskurs til Skagen, og våre hav,kyst og ekspedisjonskurs. Nytt fra høsten 2023 blir mulighet for å ta D5L og D5LA som et kombinert nettkurs og samlinger.

 

Kompetent Mannskap – 5 dagers seilkurs for nybegynnere

Om du er helt ny til seiling eller allerede har en del erfaring kan våre “kompetent mannskap” for nybegynnere være løsningen. Kurset inneholder pensumet til vårt 2 dagers nybegynner kurs, samt mye mye mer, og for de som er ambisiøse og tar ting raskt vil dere komme opp til nivået til de som tar ICC skipperkurset. Kurset holdes sammen med de som tar ICC skipperkurset, det vil derfor være mulig å ta dette som ett kombikurs hvor man får begge deler.

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Mål: Å kunne føre båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, håndtere seil, fortøye båt, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson. I tillegg anbefales den engelske RYA ICC Handbook.

 

Annen nyttig informasjon

Båtførerprøven: Alle som tar våre seilkurs gratis tilgang på vårt nettkurs til båtførerprøventil en verdi av 990,- kr. Seilkurs sammen med båtførerprøven er en veldig god måte å lære seg alt du trenger for å komme i gang med båt, og bli trygg på sjøen. Du logger deg på nettkurset til båtførerprøven med vipps innlogging.

Mat og drikke: Frokost og lunsj, kaffe, te. m..m. er inkludert i prisen. Middag kjøper  vi inn samlet. Spiser vi i land betaler alle for seg. Havnevgift og andre driftsrelaterte kostnader er inkludert i prisen.

Overnatting: Overnatting gjør vi i seilbåten. Våre båter har minst 3 dobble lugarer, og dere deler lugar med en av de andre deltagerne på kurset. Dersom du er meldt på sammen med en annen person deler dere normalt lugar. Det er ikke mulig å reservere seg fra å dele lugar. Om du ønsker å dele lugar med andre på kurset send oss gjerne en mld om det, eller andre ting vi bør ta hensyn til. Så langt det er mulig prøver vi å matche gutter og gutter, og jenter og jenter. Vi har puter og laken til alle ombord, ta med egen sovespose/dyne.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen for tiden vi er borte. Ta alltid med ull innerst, og vind- og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar det med deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str.). De koster 600 kr å leie for hele kurset.

Vester: Vi har redningsvester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra Solnes Båtforening* pir 5, Solnesveien 100, 3159 Melsomvik. Parker før bommen. Melsomvik ligger sentralt til i Vestfold, 15 minutter med bil fra Sandefjord eller Tønsberg, med god buss og togforbindelse.

*Noen kurs vil kunne skje med utgangspunkt fra andre havner i Vestfold som Holmestrand, Horten og Kjøpmannskjær på Nøtterøy, rett før Vrengenbrua over til Tjøme i Færder. Dersom utgangspunkt for kurset endrer seg får du beskjed så raskt vi vet dette, samt en notis på denne siden.

** Kurs satt opp høstferien 2023 og påske 2024 vil ha værforbehold

Dersom vi må avlyste kurset får du full refusjon eller mulighet til å flytte til en annen dato vi har ledig plass.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

 

Betaling: Du betaler for kurset med kort eller vipps når du melder deg på.

 

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 94 00 21 01 eller epost kurs@sailon.no

 

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

Meld deg på

ICC Day Skipper & Kompetent Mannskap
12 490,- kr
Available Billetter: 6

Du får mulighet til å velge spor i skjema under

ICC Day Skipper & Kompetent Mannskap billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.

Dato

27 - 31/03/24

Tid

15:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 27 - 31/03/24
  • Tidspunkt 10:00 - 12:00

Kostnad

kr12 490

Etiketter

Nybegynner,
Viderekommen
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no
Registrere