Høyhastighetskurs VANNSCOOTER

Teoretisk del er inkludert i prisen!

Sail On AS er godkjent av Sjøfartdirektoratet som tilbyder av høyhastighetskurs teoretisk og praktisk del, for fritidsbåt og vannscooter.

Hovedformålet med høyhastighetskurset er å gi båtførere reflektert erfaring, økt kunnskap og bedre holdninger, slik at antall ulykker ved bruk av fritidsfartøy i høy fart reduseres.

1.juni 2023: Alle som skal føre båt og/eller vannscooter med potensial for å  gå over 50 knop må ha gjennomført høyhastighetskurs for sin båttype og ha utstedt høyhastighetsbevis. Loven tredde i kraft 1.juni.2023.

Høyhastighetskurs praktisk del Vannscooter:

Antall og tid: Kurset gjennomføres med opptil 5 deltakere og tar ca 2,5 time.

Banekjøring: Alle deltagere skal kjøre forskjellige øvelser som instruktøren viser dere først, og som deltakerne skal gjennomføre i etterkant. Formålet er å se på hva som er utløsende årsaker til ulykkerpå vanscooter, gjennomføre øvelser og reflektere over fartøyets begrensninger og farlige fartsfenomener, og hva man kan gjøre for å unngå dette.

Refleksjon og evaluering: Vi bruker tid underveis og etter kjøring til instruksjon, refleksjon og evaluering av det dere har lært.

Hva er inkludert i prisen på kurset:

  • Sail On sitt nettkurs til teoridelen av høyhastighetskurset, verdi 990,-kr
  • Praktisk del vannscooter
  • Vi har redningsvester og hjelmer til de som ikke har dette selv

Prisen på 3 490,- er for deg som bruker din egen vannscooter. Dersom du trenger å leie vannscooter kan dette gjøres hos Vestfold Maritim på Vear. Dere kan være opp til 3 per vannscooter på kurset.

Krav for deltakelse:

  • Minimum båtførerprøven (hvis man er født etter 1.1.1980) – må dokumenteres
  • Gjennomført teorikurs høyhastighetsbevis. Gjennomføring må dokumenteres med elektronisk kopi fra arrangør eller sdir.no “min side”. Ditt navn må være synlig.
  • Aldersgrense på minimum 17 år. ID sjekkes før gjennomføring – husk å ta med
  • Det stilles ingen krav til tidligere erfaring, men man bør ha noe erfaring med å føre vannscooter for å få mest mulig ut av kurset

Bekledning: Ta med deg egnet bekledning for været og temperaturen i vannet. Vi anbefaler våtdrakt da det blir en del sjøsprøyt. Høy solfaktor og gjerne raske briller. Dersom du har egen vest med spesiell polstring mot slag tar du med den. Ellers har vi nok vester og hjelmer til alle på kurset.

Praktisk del: Det er 2 forskjellige praktiske deler, båt og vannscooter. Dette kurset er kun praktisk del VANNSCOOTER. For praktisk del BÅT, sjekk våre kursdatoer for dette.

Teoretisk del: Dersom du enda ikke har fått tatt høyhastighetskurs teoretisk del må du gjennomføre teoretisk kurs i sin helhet før du kan delta på praktisk del båt og/eller vannscooter. Eksamen til teoretisk del tar 40 minutter og kan tas før eller etter praktisk del. Vårt teorikurs er nå klart som nettkurs og er inkludert i prisen på våre praktiske kurs for vannscooter og fritidsbåt.

Båtførerprøven: Dersom du er født etter 1980 må du ha båtførerbevis før du kan være med høyhastighetskurset. Dersom du ikke har tatt dette enda får du 500 kr i rabatt om du tar vårt nettkurs til båtførerprøven https://www.sailon.no/maritime-kurs/nettkurs/. Rabattkoden får du tilsendt når du melder deg på dette kurset. Eksamen til båtførerprøven må være bestått før du kan ta høyhastighetskurset. Du kan ta båtførerprøven eksamen hos oss. Oversikt over eksamensdatoer finner du på www.båtførerregisteret.no. Vi bruker å ha eksamen mandag ettermiddag nesten hver uke. Kopi av båtførerbeviset må du sende til oss i forkant av praktisk del, samt ta med på selve kurset. Husk å sette av nok tid før praktisk del til å ta båtførerprøven.

Instruktører: Alle våre instruktører er svært erfarne RIB  skippere profesjonelt og erfarene vannscooter førere, og over svært mange år kjører RIB safari med store båter med store motorer. Alle har gjennomfør Sjøfartsdirektoratets instruktørkurs til høyhastighetskurset, og er godkjente instruktører for båt og vannscooter. Vi kan høy fart, vi kan undervise, og vi er opptatt av sikkerhet på sjøen.

Kurskalender: Passer ikke de planlagte tidene eller stedene i vår kurskalender ta kontakt med oss på kurs@sailon.no så ser vi om vi kan finne en løsning for deg.

Skreddersydde kurs: Ønsker du ett skreddersydd kurs for deg selv, eller en gruppe ta kontakt så setter vi sammen det perfekte kursopplegget for dere.

Høyhastighetsbevis: Etter gjennomført kurs registrerer  vi gjennomført kurs hos Sdir.. Denne blir tilgjengelig for deg elektronisk på din”min side” hos sjøfartsdirektoratet som er knyttet opp mot altinn.no. Derfor ber vi også om ditt personnummer. for å registrere dette på deg. Når du har bestått både teoretisk del og praktisk del kan du søke om å få høyhastighetsbevis. Dette utstedes for BÅT og/eller vannscooter.

Praktisk del Fritidsbåt: Dersom du enda ikke har tatt høyhastighetskurs praktisk del på BÅT, kan du ta den hos oss.

Praktisk vannscooterføring og ferdighetstrening: Det vil være varierende erfaringsbakgrunn for dere som deltar på kurs. For noen av dere vil det være ønskelig og behov for mer ferdighetstrening og praktisk føring av vannscooter. Vi kan tilby skreddersydde kurs og kjøretimer 1-1 eller for grupper etter avtale. Ta kontakt så finner vi en løsning for deg.

Kontakt: Dersom det er noe du lurer på, ta kontakt med oss på kurs@sailon.no eller ring oss på 94 00 21 01.

Meld deg på

Høyhastighetskurs Vannscooter
4990
Available Billetter: 2

Teorikurset inkludert!

"Høyhastighetskurs Vannscooter" billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.

Dato

18/07/24

Tid

10:00 - 12:30

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 18/07/24
  • Tidspunkt 04:00 - 06:30

Kostnad

kr4 990

Sted

Melsomvik båthavn
Solnesveien 5, 3159 Melsomvik

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no
Registrere

Foredragsholdere

Neste Forekomst