Høyhastighetskurs BÅT

Teoretisk del er inkludert i prisen!

Sail On AS er godkjent av Sjøfartdirektoratet som tilbyder av høyhastighetskurs teoretisk og praktisk del, for fritidsbåt og vannscooter.

Hovedformålet med høyhastighetskurset er å gi båtførere reflektert erfaring, økt kunnskap og bedre holdninger, slik at antall ulykker ved bruk av fritidsfartøy i høy fart reduseres.

1.juni 2023: Alle som skal føre båt og/eller vannscooter med potensial for å  gå over 50 knop må ha gjennomført høyhastighetskurs for sin båttype og ha utstedt høyhastighetsbevis. Loven tredde i kraft 1.juni.2023.

Høyhastighetskurs praktisk del Fritidsbåt:

Antall og tid: Kurset gjennomføres med opptil 5 deltakere og tar ca 2,5 time.

Banekjøring: Alle deltagere skal kjøre forskjellige øvelser som instruktøren viser dere først, og som deltakerne skal gjennomføre i etterkant. Dere får også tid til å bli kjent med båten, teste den ut i høy fart og reflektere over farlige fartsfenomener, og hva man kan gjøre for å unngå dette.

Navigasjon og ferdighetstrening: Som en del av kurset kjører vi en tur i skjærgården eller havområdet vi holder kurs, hvor dere får testet ut navigasjon i høy fart, utkikk og se langt frem, bruk av power trim for å oppnå best og tryggest mulig kjøreegenskaper og bølgekjøring om været tillater det.

Refleksjon og evaluering: Vi bruker tid underveis og etter kjøring til instruksjon, refleksjon og evaluering av det dere har lært.

Hva er inkludert i prisen på kurset:

  • Sail On sitt nettkurs til teoridelen av høyhastighetskurset, verdi 990,-kr
  • Praktisk del fritidsbåt
  • Vi har redningsvester og kjøredresser til alle

Krav for deltakelse:

  • Minimum båtførerprøven (hvis man er født etter 1.1.1980) – må dokumenteres
  • Gjennomført teorikurs høyhastighetsbevis. Gjennomføring må dokumenteres med elektronisk kopi fra arrangør eller sdir.no “min side”. Ditt navn må være synlig.
  • Aldersgrense på minimum 17 år. ID sjekkes før gjennomføring – husk å ta med
  • Det stilles ingen krav til tidligere erfaring, men man bør ha noe erfaring med å føre båt for å få mest mulig ut av kurset

Bekledning: Ta med deg klær for å være ute på sjøen tilpasset værmeldingen denne dagen. Vi har varme kjøredresser og vester til alle på kurset. Husk en varm lue og hansker om det er kaldt. Solkrem om det er sol eller lett overskyet. Joggesko uten grus og jord fungerer supert. Er det noe mer i mellomtiden du lurer på, er det bare å si ifra. Raske briller kan være lurt å ta med.

Praktisk del: Det er 2 forskjellige praktiske deler, båt og vannscooter. Dette kurset er kun praktisk del BÅT. For praktisk del vannscooter, sjekk våre kursdatoer for dette.

Teoretisk del: Dersom du enda ikke har fått tatt høyhastighetskurs teoretisk del må du gjennomføre teoretisk kurs i sin helhet før du kan delta på praktisk del båt og/eller vannscooter. Eksamen til teoretisk del tar 40 minutter og kan tas før eller etter praktisk del. Vårt teorikurs er nå klart som nettkurs og er inkludert i prisen på våre praktiske kurs for vannscooter og fritidsbåt.

Båtførerprøven: Dersom du er født etter 1980 må du ha båtførerbevis før du kan være med høyhastighetskurset. Dersom du ikke har tatt dette enda får du 500 kr i rabatt om du tar vårt nettkurs til båtførerprøven https://www.sailon.no/maritime-kurs/nettkurs/. Rabattkoden får du tilsendt når du melder deg på dette kurset. Eksamen til båtførerprøven må være bestått før du kan ta høyhastighetskurset. Du kan ta båtførerprøven eksamen hos oss. Oversikt over eksamensdatoer finner du på www.båtførerregisteret.no. Vi bruker å ha eksamen mandag ettermiddag nesten hver uke. Kopi av båtførerbeviset må du sende til oss i forkant av praktisk del, samt ta med på selve kurset. Husk å sette av nok tid før praktisk del til å ta båtførerprøven.

Instruktører: Alle våre instruktører er svært erfarne RIB skippere som profesjonelt, og over svært mange år kjører RIB safari med store båter med store motorer. Alle har gjennomfør Sjøfartsdirektoratets instruktørkurs til høyhastighetskurset, og er godkjente instruktører. Vi kan høy fart, vi kan undervise, og vi er opptatt av sikkerhet på sjøen.

Kurskalender: Passer ikke de planlagte tidene eller stedene i vår kurskalender ta kontakt med oss på kurs@sailon.no så ser vi om vi kan finne en løsning for deg.

Skreddersydde kurs: Ønsker du ett skreddersydd kurs for deg selv, eller en gruppe ta kontakt så setter vi sammen det perfekte kursopplegget for dere.

Høyhastighetsbevis: Etter gjennomført kursregistrerer vi på Sdir at du har gjennomført kurset. Denne blir tilgjengelig elektronisk på din”min side” hos sjøfartsdirektoratet som er knyttet opp mot altinn.no. Derfor ber vi også om ditt personnummer. for å registrere dette på deg. Når du har bestått både teoretisk del og praktisk del kan du søke om å få høyhastighetsbevis. Dette utstedes for BÅT og/eller vannscooter.

Praktisk del Vannscooter: Dersom du enda ikke har tatt høyhastighetskurs praktisk del på Vannscooter, kan du ta den hos oss.

Praktisk båtføring og ferdighetstrening: Det vil være varierende erfaringsbakgrunn for dere som deltar på kurs. For noen av dere vil det være ønskelig og behov for mer ferdighetstrening og praktisk føring av båt. Vi kan tilby skreddersydde kurs og kjøretimer 1-1 eller for grupper, kurs kan holdes våre båter, eller i kundens egen båt eller båt man disponerer. Ta kontakt så finner vi en løsning for deg.

ICC: For noen vil det å ta ICC praktisk utsjekk være et naturlig neste steg. Dette er en ferdighetseksamen i båt som kan tas for kun motor, eller motor og seilbåt. ICC står for International Certificate of Competence og er et Internasjonalt Båtførerbevis og er minstekravet dersom du tenker å leie båt i utlandet. Du kan lese mer om det her.

Kontakt: Dersom det er noe du lurer på, ta kontakt med oss på kurs@sailon.no eller ring oss på 94 00 21 01.

Arrangementet er ferdig.

Dato

18/05/24
Utløpt!

Tid

16:00 - 19:00

Lokal tid

  • Tidssone: Europe/Oslo
  • Dato: 18/05/24
  • Tidspunkt 16:00 - 19:00

Kostnad

kr5 490

Sted

Melsomvik båthavn
Solnesveien 5, 3159 Melsomvik

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholdere