Båtførerprøven på Grenland Folkehøgskole

INFORMASJON

Båtførerprøven hybridkurs kombinerer det beste fra nettkurs og det beste fra klasseromskurs. Kurset kommer i 3 deler som til sammen danner en komplett læringsopplevelse slik at du har best mulig forutsetninger for å bestå båtførerprøven. Kurset er åpent for alle som ønsker å ta båtførerprøven, også om du ikke er elev på skolen.

Kurset er delt opp i 3 deler:

 1. Det er et krav for å delta på dette kurset at du jobber deg grundig gjennom nettkurset som du får tilgang til kort tid etter at du har meldt deg på. Dette dekker hele pensumet, komplett med oppgaver og spørsmål og har en verdi på 990,- kr
 2. Gratis tilgang til 250 spørsmål til pensum på maritimeksamen.no. På denne måten kan du teste deg selv etter nettkurset på det du kan, og holde kunnskapen ved like.
 3. Kurskveld fra kl. 16:30-21:30 over 2 kvelder på Grenland Folkehøgskole. Her går vi går grundig gjennom alt som er vanskelig og spesielt viktig i pensumet til båtførerprøven, og tar oss tid til viktige spørsmål du måtte ha til pensumet.
 4. Eksamen avholdes siste kurskveld kl. 20:00-21:30

Hva koster kurset?

 1. Selve kurset koster 1490,- kr.
 2. Du er selv ansvarlig for å registrerer deg opp til eksamen via www.båtførerregisteret.no samt betale eksamensgebyret på 837,- kr før du tar eksamen.
 3. Totalt kommer kurs og eksamen på 2327,- kr

Hva koster kurset for deg som er folkehøyskolestudent ?

 1. Selve kurset koster 990,- kr ved bruk tilsendt rabattkode?
 2. Du er selv ansvarlig for å registrere deg opp til eksamen via www.båtførerregisteret.no samt betale eksamensgebyret på 837,- kr før du tar eksamen.
 3. Totalt kommer kurs og eksamen på 1827,- kr

Klasseromskurset: Første kvelden i klasserommet dekker vi grundig det viktigste i pensumet til båtførerprøven, og bruker god tid på det som er vanskelig og spesielt viktig. Kveld nr.2 bruker vi tid på å gå igjennom det vi ikke rakk første kveld, samt at vi tar oss god tid til spørsmål du måtte ha fra nettkurset. Skriv gjerne ned spørsmålene dine underveis i nettkurset slik at du er sikker på at vi får med oss alt.

Nettkurset: Når du bestiller kurset vil du i løpet av kort tid (maks 12 timer) bli tilsendt en epost med informasjon om hvordan du logger deg inn på vårt nettkurs. Du kan lese mer om nettkurset her. Det er et krav at du jobber deg grundig gjennom hele nettkurset førs siste kursdag, inkludert alle spørsmål og oppgaver. Dette vil ta fra 10-14 timer, så sett av god tid til dette før datoen til klasseromskurset. Begynn gjerne på nettkurset med en gang, slik at du ikke må mase deg gjennom dette rett før siste kursdag. I tillegg til nettkurset får du gratis tilgang til maritimeksamen.no hvor du får gratis tilgang til 250 spørsmål til pensum. Jobb deg gjennom disse de siste dagene før kurset for å være best mulig forberedt.

Eksamen: Når vi er ferdig med klasseromskurset legger vi til rette for eksamen. Vi har en kort gjennomgang av alt som er spesielt viktig, samt går igjennom hvordan eksamen fungerer, og hva som er god eksamensteknikk. Selve eksamen tar inntil 1 time. Dersom du har krav på ekstra tid, ta med en legeerklæring på dette, så kan vi gi deg 20 minutter ekstra tid til eksamen.

Dersom du i tillegg til nettkurs og klasseromskurs ønsker en kursbok, anbefaler vi “Båtførerprøven i teori og praksis” som kan bestilles fra Engelsborg Media. Andre kursbøker på emnet fungerer også utmerket, så det er ikke behov for å kjøpe en ny bok om du allerede har en liggende.

I tillegg anbefaler vi at du tester deg selv på maritimeksamen.no eller på engelsborgmedia.no både før, under og etter kurset som en del av dine forberedelser til eksamen.

Husk å møte uthvilt, forberedt og motivert til selve kursdagen. Ta med egen matpakke, snacks og drikke om du trenger det, samt noe for å ta notater på og med, blyant og viskelær og egen kalkulator. Dere som er elever på skolen får tid til å spise kveldsmat 1930-1945.

Før siste kursdag må du registrere deg opp til eksamen på www.båtførerregisteret.no. Du Må betale eksamensgebyret på 837,- når du registrerer deg. Eksamensgebyret som går til Norsk Test kommer i tillegg til kurset. Du Må også laste opp ett godkjent bilde av deg selv, dette skal bli bildet på beviset ditt og må holde høy standard iht. politiets passfoto-mal. Husk at du må være fylt 14 år dagen du tar eksamen. Husk å ta med gyldig ID (pass eller førerkort) som må vises før du kan ta eksamen.

For mer informasjon og vilkår se selve nettsiden for båtførerprøven. Pensumet til båtførerprøven finner du her.

Dersom du ikke består eksamen må du vente 14 dager og du må betale et kontinueringsgebyr til Norsk Test på 441,- kr. Vi vil alltid følge deg opp frem til du har bestått eksamen.

Ved å melde deg selv eller andre på kurset aksepterer du at påmeldingen er bindende. Dersom noe kommer i veien for å delta på kurset, si ifra så raskt som mulig så finner vi en god løsning.

Betaling: Du betaler for kurset med kort når du melder deg på.

For andre kjøpsvilkår kan du les om dem her.

 

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på  94 00 21 01 eller epost kurs@sailon.no

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

Onsdag 8.mars

1615 - 1630
Oppmøte og registrering
møt opp i god tid
Høyttalere:
Haakon Seeberg
1630 - 2130
Undervisning
Vi jobber oss gjennom pensum
Høyttalere:
Haakon Seeberg

Onsdag 15.mars

1615 - 1630
Oppmøte
Møt opp tidlig
Høyttalere:
Haakon Seeberg
1630 - 1930
Undervisning
Vi går gjennom det som er vanskelig og spesielt viktig
Høyttalere:
Haakon Seeberg
1945 - 2000
Forklaring og klargjøring til eksamen
Høyttalere:
Haakon Seeberg
2000 - 2130
Eksamen
Båtførerprøven
Høyttalere:
Haakon Seeberg
Haakon Seeberg
Haakon Seeberg
Daglig leder og hoved instruktør hos Sail On AS
Stikkord:

Dato

08 - 15/03/23
Utløpt!

Tid

16:30 - 21:30

Lokal tid

 • Tidssone: America/New_York
 • Dato: 08 - 15/03/23
 • Tidspunkt 10:30 - 15:30

Kostnad

kr1 490

Mer info

Les mer

Etiketter

Nybegynner

Sted

Grenland Folkehøgskole
Tveitanveien 58, 3946 Porsgrunn

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholdere