Mannskapskurs – 2 dagers seilkurs for nybegynnere – Melsomvik i Vestfold

Introkurs – 2 dagers seilkurs for nybegynnere 

Det skal være lett å komme igang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Mål: Å kunne føre båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, håndtere seil, fortøye båt, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Vi anbefaler Kompetent Mannskap fra Exlibris Skipperens Håndbøker. Denner er dessverre gått ut av produksjon på norsk, men den engelske utgaven RYA Competent Crew kan bestilles på nett.

Mat og drikke: Ta med matpakke og drikke til lunsj. Kaffe og noe å bite i har vi i båten.

Sted: Kurset holdes fra Solnes Båtforening pir 5, Solnesveien 100, 3159 Melsomvik. Parker før bommen. Melsomvik ligger sentralt til i Vestfold, 15 minutter med bil fra Sandefjord eller Tønsberg, med god buss og togforbindelse.

Nybegynnerkurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven og ICC Skipperkurs,  ICC praktisk utsjekk (eksamen). Dette kurset passer som hånd i hanske med praktisk opplæring til båtføreprøven. Båtførerprøven kan du ta hos oss som nettkurs.

CORONA

Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Kurset og eksamen har begrenset med plasser da vi må holde 1 meter avstand til alle rundt oss, og det er satt til maks 6 personer.

Du må kunne svare nei på disse spørsmålene 10 dager i forkant av og på kursdagen:
1. Har deltakeren luftveissymptomer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 10 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 10 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du må svare ja på et av disse spørsmålene (med unntak av å være i karantene, i kontakt med korona positiv person de siste 10 dagene eller å ha vært i utlandet) er det mulig å ta en koronatest. Dersom den er negativ kan du allikevel være med på kurset.

Dersom du er i utsatt gruppe for korona er det også kanskje lurt å vente med å komme på kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde 1 meter avstand i korte perioder, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Vi må alle prøve å holde minst 1 meter fra hverandre med mindre man bor sammen. Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i. Du kan bli bedt om å bruke minnbind under kurset.

Du kan blir bedt om å ta en koronatest før kurset som ikke er eldre enn 3 dager, og deltagelse kun ved nagativt svar.

Små endringer i tider. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning. Du kan også selv be om å bli flyttet til en annen kursdato så lenge det er 1 uke igjen før kurset, eller ved sykdom. Ta kontakt så tidlig som mulig, så finner vi en god løsning for deg.

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

2 dagers seilkurs

10 - 1700
lørdag
10 - 1700
søndag
Stikkord: ,

Dato

11 - 12/09/21
Utløpt!

Tid

10:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 11 - 12/09/21
  • Tidspunkt 04:00 - 11:00

Kostnad

kr3 290

Etiketter

Nybegynner
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Arrangør

Sail On AS
Telefon
99612695
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholder

Neste Forekomst