Kapittel 7 – Navigasjon

Oversikt

Vi skal nå se på navigasjon i praksis.

Navigasjon i et nøtteskall handler om: hvor er jeg, hvor skal jeg, og hvordan kommer jeg meg dit.

I denne delen lærer du hvordan du finner din posisjon, finner kursen til steder du vil kjøre, hvor langt det er, og hvor lang tid det vil ta å kjøre eller seile dit.

Det vil være mange øvelser, så du trenger å ha litt hjelpemidler på plass: last ned kartene nedenfor, ha en god linjal, passer, blyant, viskelær og en kalkulator.

Kart å laste ned
A – Tjøme
B – Flåvær
C – Nærøysundet
D – Tjeldsundet

Du kan også laste ned flere kart her kartverket.no

Læringsmål

  1. Posisjoner
  2. Kurser i kartet
  3. Distanser i kartet
  4. Distanse = fart x tid
  5. Hvor er jeg?

Konklusjon

I dette kapittelet kommer du til å lære mye nytt, så ta den tiden du trenger. Vi har laget viodeoer til hvert delemne hvor vi går grundig igjennom alt du trengr å kunne. Vi begynner med en kort video om kompasset og en hvor vi går raskt igjennom nyttige hjelpemidler for å hjelpe deg med god navigasjon.

Det vil være mange praktiske øvelser som kan ta litt tid, og som vil være nyttig å kunne når du skal ut og kjøre båt. Bruk den tiden du trenger, og vær grundig så du får med deg alt.

Når det gjelder kartene du trenger og har lastet ned. Disse kan du enten
1. bruke på PC skjermen
2. printe de ut i A3 om du har anledning. Om du kun har tilgang til en A4 printer, kan de fortsatt printe ut i A3 på to A4 sider og tape sidene i sammen til et A3 kart
3. Dersom dette ikke fungerer be meg sende kartene i posten til deg. Kartet koster kun 20 kr + porto på 30 kr som jeg ber deg vippse meg.