Mannskapskurs – 2 dagers seilkurs for nybegynnere – Holmestrand

 

Mannskapskurset – et 2 dagers seilkurs for nybegynnere 

En introduksjon til seiling for alle som ønsker å lære seg godt sjømannskap, håndtering av båt og seiling.

Det skal være lett å komme i gang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre. Derfor tilbyr vi nå også gratis tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven dersom du ikke allerede har tilgang til dette..

Kursinnhold: Grunnleggende seilteori, enkel navigasjon, sjøvett, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og sjømannskap

Båtførerprøven: Full tilgang til vårt nettkurs til båtførerprøven (kun på norsk). For mer informasjon om nettkurset kan du lese mer her.

Mål: Å kunne føre båt trygt inn og ut av havn, grunnleggende sjømannskap, håndtere seil, fortøye båt, samt kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter.

Forkunnskap: Ingen

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson. I tillegg anbefales den engelske RYA ICC Handbook.

Mat og drikke: Ta med matpakke og drikke til lunsj. Kaffe og noe å bite i har vi i båten.

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen. Tidlig i sesongen gjelder ull innerst, og vind- og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar det med deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str.). Det koster 250 kr å leie for en helg.

Vester: Vi har redningsvester til alle kursdeltagere.

Sted: Kurset holdes fra Holmestrand gjestehavn, Weidemanns gate 9, 3080 Holmestrand. Holmestrand ligger sentralt til i Vestfold, med spesielt gode togforbindelser fra alle de store byene i Vestfold, Viken og Oslo. Det er bare 15-20 minutter med bil fra Drammen eller Horten.

Nybegynnerkurset inngår i en større pakke med Båtførerprøven. De neste naturlige stegene er vårt havseilingskurs og 5 dagers ICC Day Skipperkurs og ICC praktisk utsjekk (eksamen). Dette kurset passer som hånd i hanske med praktisk opplæring til båtførerprøven, derfor tilbyr vi det nå som en integrert del av kurset, slik at du blir mest mulig kompetent til å føre båt.

Selv om dette er et seilkurs, er det vel så mye også en praktisk forberedelse til båtførerprøven. Vi tror at kombinasjonen praktisk læring og teori via nettkurs gir den beste og rimeligste læringen til deg som ønsker å være trygg på sjøen. Derfor vil dette kurset også fungere bra for deg som også bare er ute etter et praktisk kurs for motorbåt. Du får bare seilingen med på kjøpet. Og hvem vet, kanskje du finner ut at du liker seiling også.

Det er maks 6 plasser på disse kursene. Det er ikke overnatting på disse turene, så vi begynner og slutter i samme havn begge dager. Men dersom du kommer langveisfra er det bare å si ifra i forkant så kan du sove over i båten uten noe ekstra.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

 

Betaling: Du betaler for kurset med kort når du melder deg på. Vi anbefaler kredittkort da det har egen reiseforsikring.

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 94 00 21 015 eller epost kurs@sailon.no

 

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

 

*Din tilgang til nettkurset til båtførerprøven skal gå automatisk, og du skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekke dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer i gang med kurset.

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

2 dagers seilkurs

10 - 1700
lørdag
10 - 1700
søndag

Dato

30/04/22 - 01/05/22
Utløpt!

Tid

10:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: Europe/Riga
  • Dato: 30/04/22 - 01/05/22
  • Tidspunkt 11:00 - 18:00

Kostnad

kr4 990

Etiketter

Nybegynner
Holmestrand Gjestehavn

Sted

Holmestrand Gjestehavn
Weidemanns gate 9, 3080 Holmestrand

Arrangør

Sail On AS
Telefon
94 00 21 01
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no