Seilkurs

ICC Day Skipper og Havseilingskurs i ett

Hvem kurset passer for

Dette et kombinert ICC Day Skipper og Havseilingskurs i ett. Kurset passer godt for deg som allerede har en del erfaring eller allerede har tatt vårt 2 dagers seilkurs for nybegynnere. Kurset fungerer også godt for deg som allerede har tatt vårt 5 dagers Kompetent Mannskap og ICC Day Skipperkurs tidligere. Kurset vil sette seg i stand til å være vaktleder, og for den som ønsker å strekke seg og føler seg klar for å ta steget til å blir skipper på seilbåt som ICC Day Skipper og ønsker å ta ICC eksamen siste kursdag. Kurset passet også for deg deg som allerede har tatt ICC Day Skipper, men som ønsker å lære mer om langturseiling, vakthold, samt å å få mere erfaring og tilbakelagte sjømil.

Dette kurset er annerledes fra våres kombinerte Kompetent Mannskap og ICC Day Skipper kurs som terper mer på det grunnleggende og som også passer for de som aldri har seilt før. På dette kurset forventes det at du allerede har lært deg det helt grunnleggende som å ta båten inn og ut av havn, fortøyning, enkel trimming av seil, samt manøvrering av båten gjennom slag og jibber. Det blir fortsatt øvd på dette også på dette kurset, men det blir brukt mindre tid på det, og mer tid på å være underveis med lengere seilaser.

Varighet: Kurset går over 5 dager, vi spiser og overnatter i båten og har maks 5 deltagere.

ICC Day Skipper og Havseilingskurs Fra Vestfold til Skagen, med retur langs Svenkekysten

I dette kurset kombinerer vi pensumet fra ICC Day Skipper, vaktlederpensumet i et kombinert hav- og kystseilas kurs.

Havseilingskurset

Vårt havseilingskurs er i utgangspunktet lagt opp til for deg som har tatt et av våre seilkurs for nybegynnere, ICC Day Skipper kurs, eller som allerede har noe erfaring fra seilbåt og som ønsker å få erfaring i langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Drømmer du om langtur i seilbåt, langs kysten og åpent hav, og kjenne på spenningen når man kommer til en ny havn, er dette kurset for deg.

Dette kurset er ment som et tillegg til våre andre kurs, slik at man får nødvendig erfaring i å ferdes på havet og langs kysten, i trygge og kontrollerte omgivelser.

Kurset bygger fint på våres nybegynnerkurs, mannskaps kurs, og ICC Day skipper kurs, og er med å bygge nødvendig seilerfaring for langturseilas.

Kurset går over 5 dager. Vi overnatter i båten, spiser i båten når vi er underveis, og i de havnene vi kommer til. Kurset har maks 5 deltagere.

Poenget med dette kurset er en kombinasjon av langeseilas og hygge i havn. Så lenge vær og andre forhold tillater starterturen med en nattseilas til Skagen, hvor vi går i vaktlag. Vi får da en hel ettermiddag og kveld i Skagen med fokus på hygge. Dag 3 går vi over til Svenskekysten mot Smøgen, eller Vederøerna. Det blir god tid til kos i havn, før vi går tilbake til Melsomvik siste dag. Selve ruta på på turen blir satt sammen rett før avgang hvor vi tar hensyn til vær, vind og andre forhold. Det betyr at nå som det er koronasmitte, kan Sverige og Danmark bli byttet ut med lokasjoner langs Norskekysten hvor vi i stedet setter kursen mot Lindesnes, og returnerer opp langs sørlandskysten.

Kursinnhold: navigasjon, meteorologi, planlegging, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, vaktlag, MOB, fortøyning og ankomst til havn. Vi tar også en opp spinnaker om været tillater.

Forkunnskap: Det er en fordel om du har noe seilerfaring fra tidligere, helst tilsvarende vårt 15 timers/2 dagers “Introduksjon til seiling”, men det er ikke ett krav.

Bok: Kompetent Mannskap og Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – disse er ikke lenger å få tak i på norsk, men de engelske utganvene fra RYA kan bestilles på nett.

Mål: Å få erfaring av å være på langtur, kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, og på sikt kunne være skipper på egen- eller leid båt. Kan brukes som del-forberedelse til ICC eksamen.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter på antall deltager. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 6-700 kr.

Havseilingskurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, nybegynnerkurs, Kompetent Mannskap, ICC Day Skipper kurset og ICC praktisk utsjekk.

ICC Day Skipper

Kursinnhold: ICC pensum som grunnleggende seilteori, navigasjon, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, MOB, fortøyning og planlegging.

Forkunnskap: Teori kunnskap opp til båtførerprøven nivå, samt tidligere erfaring med seiling opp til minst mannskapskurs nivå. Dersom du enda bør du ta et av våres 2 dageres seilkurs for nybegynnere først.

Bok: Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – denne er dessverre

Mål: Å kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Forbereder deltager til ICC eksamen.

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke, samt havneavgifter. Spiser vi i land betaler alle for seg. Det er maks 1000 kr i tillegg. Tidligere erfaringer tilsier ca. 6-700 kr.

Vi legger opp til ICC eksamen, også kaldt ICC praktisk utsjekk etter alle våre ICC skipperkurs eller kombikurs, eventuelt siste kursdag. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

For å å ha fult utbytte av den viderekomne delen av kurset bør du minst ha båtførerprøven. Og dersom du skal ta ICC eksamen etter endt kurs må båtførerprøven være bestått før du tar ICC eksamen. Dersom du ikke har båtførerprøven kan du ta den hos oss.

ICC skipperkurs kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven,  ICC praktisk utsjekk (eksamen).

Corona og godt smittevern

Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Kurset og eksamen har begrenset med plasser da vi må holde 1 meter avstand til alle rundt oss, og det er satt til maks 5 personer.

Du må kunne svare nei på disse spørsmålene 10 dager i forkant av og på kursdagen:
1. Har deltakeren luftveissymptomer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 10 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 10 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du er i utsatt gruppe for korona er det også kanskje lurt å vente med å komme kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak. All den tid det er lagt opp til overnatting og matlaging ombord i båten, og at du vil måtte dele lugar med en annen person. Det er derfor viktig at du er innstilt på dette, og tar alle forholdsregler i forkant så det ikke blir tatt med noen smitte ombord. Du kan også bli bedt om å ta koronatest som ikke er eldre enn 3 dager før kurset, med oppmøte kun om du har en negativ prøve.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde 1 meter avstand i korte perioder, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Vi må alle prøve å holde minst 1 meter fra hverandre med mindre man bor sammen. Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i.

Vi tar forbehold om små endringer i tider. Vi tar også forbehold om at det er smittevernmessig forsvarlig å avholde kurs, og mtp været så tidlig på året. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning. Du kan også selv be om å bli flyttet til en annen kursdato så lenge det er 1 uke igjen før kurset, eller ved sykdom. Ta kontakt så tidlig som mulig, så finner vi en god løsning for deg.

Arrangementet er ferdig.

Dato

20 - 24/05/21
Utløpt!

Tid

13:00 - 17:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 20 - 24/05/21
  • Tidspunkt 07:00 - 11:00

Kostnad

kr6 490

Etiketter

Erfaren,
Viderekommen

Sted

Vestfold Maritim Brygge
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
http://www.sailon.no

Arrangør

Sail On AS
Telefon
99612695
E-post
kurs@sailon.no
Nettsted
https://sailon.no

Foredragsholdere

Neste Forekomst

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.