Færdern aka Færderseilasen regattaseilkurs + båtførerprøven

Bli med på årets fineste seilas – Færdern – i en av våre First 40.7 seilbåter eller tilsvarende.

Dette er for alle som ønsker å være med å seile Færdern uansett erfaring. Vi stiller med en fantastisk god seilbåt, dyktig skipper og 1 erfaren mannskap. Her får du raskt innføring i å seile, trimme styre en større seilbåt i en fantastisk fin setting. På toppen av det får du gratis tilgang til vårt nettkurs i båtførerprøven om du ønsker det. I tillegg til å seile Færdern er dette også et regattaseilkurs.

Dette er ypperlig for deg som har tatt ett seilkurs tidligere, og som ønsker å få mer erfaring, samt kjenne på hvor moro det er å kappseile mot 700 andre båter fra Aker Brygge i Oslo, rundt Færder fyr, og med målgang i Tønsberg. Færderseilasen arranger sammen med Færder Festivalen i Tønsberg, med mange konserter og mye fantastisk fint opplegg i Tønsberg havn.

 

Færdern starter i Oslo og ender opp i Tønsberg via Færder fyr. Vi møter senest kl 12 på Aker Brygge, og kaster loss ca kl 13. Starten vår går ca kl 1530 med resten av R40 klassen.

Etter målgang slapper vi av i Tønsberg og lader opp til after-sail med Færderfestivalen, og den fantastisk fine stemningen Tønsberg brygge har å tilby.

Det kan bli mulighet til å overnatte i båten fra torsdag til fredag i Oslo, og lørdag til søndag i Tønsberg etter avtale. Si ifra, så prøver vi å finne en god løsning.

 

Dette er en fantastisk fin innføring i seiling og kappseilas, og en opplevelse for livet.

 

Kursinnhold: kappseiling, seiltrim, vikepliktsregler, styring av stor seilbåt, vaktlag, nattseilas, spinaker og mye mer

Båtførerprøven: Alle som tar våre seillkurs får gratis tilgang til våre nettkurs til båtførerprøven dersom du ikke allerede har den tilgangen. Dersom du ikke får dette automatisk på epost, ta kontakt etter å ha sjekket spamfilter og andre epostfilter, så ordner vi det for deg.

Forkunnskap: Det er en fordel om du har seilkurs for nybegynnere, men det er ikke noe krav

Bok: Kompetent Mannskap og Day Skipper fra Exlibris Skipperens Håndbøker – disse er ikke lenger å få tak i på norsk, men de engelske utgavene fra RYA kan bestilles på nett.

Mål: Kappseilas, innføring i seiling og erfaringsbygger

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke ombord

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen for tiden vi er borte. Ta med ull innerst for nattseilas, og vind og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar de tmed deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str). De koster 400 kr å leie.

Vester: Vi har oppblåsbare vester til alle kursdeltagere.

Sted: Oppmøte Aker brygge eller Kongen Marina med mindre annet er avtalt. Ankomst Tønsberg etter endt seilas.

 

Det kan være mulig å være med på å kjøre seilbåten fra sin hjemmehavn kvelden før Færdern for den som ønsker å være med på det.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

 

CORONA

Vi faller innenfor “andre utdanningsinstitusjoner” og forholder oss til myndighetenes instrukser vedrørende corona.

Du må forholde deg til myndighetenes regler for karantene og testing. I tillegg ber vi om at du ikke møter opp dersom du har:
1. Har deltakeren luftveissymptomer for forkjølelese, influensa eller andre covid symtopmer? (Sår hals, tungpusta, hoste eller feber)
2. har deltakeren magesmerter (oppkast, kvalme, diaré)?
3. har deltageren intenst vondt i hodet, føler seg uvel, er unormalt sliten eller føler at man brygger på noe?
4. har deltakeren vært i utlandet de siste 3 dagene?
5. har deltakeren vært i kontakt med Covid-19 (korona) positiv person eller tror man har vært det ila de siste 5 dagene men enda ikke satt i karantene?
6. er deltakeren i hjemmekarantene/isolasjon?

Dersom du må svare ja på et av disse spørsmålene ta kontakt med oss.

Vi kan stille krav til at du har tested deg i forkan av kurset med PCR eller hurtigtest, eller begge deler. Det kan blir stilt krav om koronapass.

Dersom du er i utsatt gruppe for korona eller ikke  er vaksinert er det også kanskje lurt å vente med å komme på kurs hos oss, men det ansvaret ligger fullstendig på deg selv.

I tillegg til dette, ber vi deg om å være forsiktig i forkant av kurset med tanke på smitteverntiltak.

På kurset ber vi om at du viser hensyn til de andre deltagerne. Folk har forskjellig følsomhet for hvor nær man ønsker å være andre i disse tider. Siden seilkurs er et hands-on praktisk kurs ombord i en båt med begrenset plass er det ikke alltid vi klarer å holde god avstand, men vi legger til rette for at dette skal gå så bra som mulig. Siden dette er en uteaktivitet, er det mindre sannsynlighet for overføring av smitte.

Alle må holde god personlig hygiene, ha med eget Antibac klar i lomma, og egne engangslommetørklær for å nyse i. Du kan bli bedt om å bruke minnbind under kurset.

 

Små endringer i tider. Dersom kurset blir avlyst eller endringen er betydelige, har du valget om å bli flyttet til en annen kursdato som passer, eller bare å trekke påmeldingen din og melde deg på et kurs ved en annen anledning.

 

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

 

*Din tilgang til nettkurset skal gå automatisk, og skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekke dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer det igang med kurset.

Mat ombord blir ett spleiselag på alle deltagere i båten – si ifra om du har noen spesielle diett-krav.

Vi har vester til alle.

Det er mulig å leie seiljakke og -bukse til 300 kr for helgen.

Ellers er det bare å ta med seg godt humør og klær for aktivt friluftsliv og ett par gode joggesko og/eller seilstøvler, og sovepose.

 

Det stilles ikke krav til tidligere erfaring, kun krav til lyst og evne til å lære og bidra slik at dette blir en super opplevelse for alle som er med.

 

Du må være fylt 18 år.

 

*For å være med på Færderfestivalen på brygga etterpå med konserter med kjente artister må du ha kjøpt festivalpass. Vi prøver å ta en felles bestilling på dette i forkant, så sjekk med oss om vi allerede har billetter, eller si ifra om du vil at vi skal inkludere deg når vi bestiller.

Meld deg på

Færdern 5 990,- kr

Færderseilasen - sjekk innboksen for mer informasjon om seilasen

Tilgjengelig Billetter: 8
Færdern billetten er utsolgt. Du kan prøve en annen billett eller en annen dato.

Dato

10 - 11/06/22

Tid

11:00 - 15:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 10 - 11/06/22
  • Tidspunkt 05:00 - 09:00

Kostnad

kr5 990

Etiketter

Nybegynner,
Viderekommen
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/
Registrere

Foredragsholder

Neste Forekomst