Færdern aka Færderseilasen regattaseilkurs + båtførerprøven

Bli med på årets fineste seilas – Færdern – i en av våre First 40.7 seilbåter eller tilsvarende.

Dette er for alle som ønsker å være med å seile Færdern uansett erfaring. Vi stiller med en fantastisk god seilbåt, dyktig skipper og 1 erfaren mannskap. Her får du raskt innføring i å seile, trimme styre en større seilbåt i en fantastisk fin setting. På toppen av det får du gratis tilgang til vårt nettkurs i båtførerprøven om du ønsker det. I tillegg til å seile Færdern er dette også et regattaseilkurs.

Dette er ypperlig for deg som har tatt ett seilkurs tidligere, og som ønsker å få mer erfaring, samt kjenne på hvor moro det er å kapp-seile mot 700 andre båter fra Aker Brygge i Oslo, rundt Færder fyr, og med målgang i Tønsberg. Færderseilasen arranger sammen med Færder Festivalen i Tønsberg, med mange konserter og mye fantastisk fint opplegg i Tønsberg havn.

 

Færdern starter i Oslo og ender opp i Tønsberg via Færder fyr. Vi møter senest kl. 12:00 på Aker Brygge, og kaster loss ca. kl. 13:oo. Starten vår går ca. kl. 15:30 med resten av R40 klassen.

Etter målgang slapper vi av i Tønsberg og lader opp til after-sail med Færder Festivalen, og den fantastisk fine stemningen Tønsberg brygge har å tilby.

Det kan bli mulighet til å overnatte i båten fra torsdag til fredag i Oslo, og lørdag til søndag i Tønsberg etter avtale. Si ifra, så prøver vi å finne en god løsning.

 

Dette er en fantastisk fin innføring i seiling og kappseilas, og en opplevelse for livet.

 

Kursinnhold: kappseiling, seiltrim, vikepliktsregler, styring av stor seilbåt, vaktlag, nattseilas, spinnaker og mye mer

Båtførerprøven: Alle som tar våre seilkurs får gratis tilgang til våre nettkurs til båtførerprøven dersom du ikke allerede har den tilgangen. Dersom du ikke får dette automatisk på epost, ta kontakt etter å ha sjekket spamfilter og andre epostfilter, så ordner vi det for deg. Du kan lese mer om vårt nettkurs her.

Forkunnskap: Det er en fordel om du har seilkurs for nybegynnere, men det er ikke noe krav. Det viktigste kravet er din lyst og evne til å lære og bidra slik at dette blir en super opplevelse for alle ombord. Du må være fylt 18 år.

Bok: Seilbåt av Sarah Hopkinson. I tillegg anbefales den engelske RYA ICC Handbook.

Mål: Kappseilas, innføring i seiling og erfaringsbygger

Mat og drikke: Vi kjøper inn samlet, og spleiser på mat og drikke ombord

Klær og sko: Kle deg for å være ute hele dagen. Sjekk værmeldingen for tiden vi er borte. Ta med ull innerst for nattseilas, og vind- og vanntett ytterst. I seilbåt gjelder sko som ikke merker eller drar med seg grus og skit. De må være rene, sjekk for grus under så du ikke tar det med deg inn i båten. Joggesko som ikke sverter (som til innegym) eller seilstøvler fungerer bra. Dersom du ønsker å leie seildress kan dette bestilles noen dager i forveien (husk å sende str.). De koster 400 kr å leie. Husk sovepose.

Vester: Vi har redningsvester til alle kursdeltagere.

Sted: Oppmøte Aker brygge eller Kongen Marina med mindre annet er avtalt. Ankomst Tønsberg etter endt seilas.

 

Det kan være mulig å være med på å kjøre seilbåten fra sin hjemmehavn kvelden før Færdern for den som ønsker å være med på det.

 

VIKTIG: DIN PÅMELDING ER BINDENDE. DU ER SELV ANSVARLIG FOR Å HA EGEN REISEFORSIKRING SOM DEKKER DINE UTLEGG DERSOM DU BLIR SYK, ELLER AV ANDRE GRUNNER IKKE KAN VÆRE MED PÅ KURSET!*

 

Betaling: Du betaler for kurset med kort når du melder deg på.

CORONA

Vi faller innenfor «andre utdanningsinstitusjoner» og forholder oss til myndighetenes instrukser som gjelder Covid-19. Det betyr at det er de til enhver tid gjeldene koronareglene og anbefalingene som står på FHI sine hjemmesider, samt lokale forskrifter som vi og du forholder deg til.

Dersom kurskvelden og eksamen blir hindret grunnet C19, vil vi jobbe aktivt for å finne en god løsning på dette med enten nye datoer eller en kombinasjon av video konferanse, samt eksamen på folkehøyskolen når det er greit.

For andre kjøpsvilkår kan du les om dem her.

 

Dersom det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt med oss hos Sail On på 99 61 26 95 eller epost kurs@sailon.no

 

*Selv om din påmelding er bindene, ta kontakt i god tid dersom du ser at du ikke har anledning til å være med på kurset. Vi vil da sammen med deg se på muligheten for å kunne flytte deg til en annen kursdato.

 

*Din tilgang til nettkurset skal gå automatisk, og skal ha mottatt en egen epost om hvordan logge deg på nettkurset. Det kan ta litt tid før all informasjon kommer ut. Dersom du ikke har fått informasjon om dette, vennligst sjekke dine epostfilter (spamfilter, oppdatering m.m.) før du tar kontakt med oss. Vi vil da kunne sende deg informasjonen manuelt så du kommer i gang med kurset.

 

*For å være med på Færderfestivalen på brygga etterpå med konserter med kjente artister må du ha kjøpt festivalpass. Vi prøver å ta en felles bestilling på dette i forkant, så sjekk med oss om vi allerede har billetter, eller si ifra om du vil at vi skal inkludere deg når vi bestiller.

Arrangementet er ferdig.

Dato

10 - 11/06/22
Utløpt!

Tid

11:00 - 15:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 10 - 11/06/22
  • Tidspunkt 05:00 - 09:00

Kostnad

kr5 990

Etiketter

Erfaren,
Nybegynner,
Viderekommen
Solnes Båtforening

Sted

Solnes Båtforening
Solnesveien 100, 3159 Melsomvik
Nettsted
https://www.havneweb.no/solneshavn/

Foredragsholder